logo F1online.skF1online.sk

Marko o Pérezovi: V roku 2025 sa karty premiešajú. Podľa Sky loboval za jeho odchod

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 8. 2024

Red Bull zachováva dokonalé status quo. Napriek mnohým zlým správam pôsobí šéf stajne Christian Horner dojmom, že chce za každú cenu zakonzervovať tím, hoci už dávno nemáme rok 2023 a dominanciu monopostov s červeným býkom na kapote. Zotrvanie Sergia Péreza mnohých prekvapilo, ale Helmut Marko okamžite odkázal svetu, že v roku 2025 sa situácia môže zmeniť.

Krátko po začiatku letnej prestávky dal Red Bull jasne najavo, že Pérez nie je na odchode. Aj keď Mexičan priamo ohrozuje nielen prvé, ale aj druhé a tretie miesto tímu v Pohári konštruktérov, stabilita je zrejme dôležitejšia ako prize money a prémie pre zamestnancov.

Helmut Marko pôsobil celé týždne ako muž, ktorý sa usiluje o Pérezov definitívny odchod. Rakúšan mal očividne pocit, že lepšie než Mexičan by si počínalo aj vrece zemiakov, ale ako sa zdá, jeho vplyv po smrti Dietricha Mateschitza značne upadol. Poradca Red Bullu vyniesol na verejnosť, že po pretekoch v Spa má s Christianom Hornerom dôležité stretnutie ohľadne ďalšieho smerovania jazdeckej otázky. Aj keď Pérez podľa neho v Belgicku „skolaboval“, jeho odchod si nevynútil.

V krátkom vyjadrení pre F1-Insider Marko opäť zatlačil na svojho pilota a celý Red Bull vyhlásením, že smerom k roku 2025 nie je nič isté. „Pérez zostáva,“ potvrdil Rakúšan. „Chceme, aby sa vrátil na svoju predchádzajúcu úroveň.“

Helmut okrem toho potvrdil aj situáciu v sesterskom tíme Red Bullu. „Zostáva aj Ricciardo, takže sa nič nemení. V roku 2025 sa však karty premiešajú,“ sľúbil Marko.

Čo to znamená? Nuž, je jasné, že s takýmito výkonmi by Pérez mohol očakávať telefonát s výpoveďou každú hodinu, ale po predchádzajúcich Markových komentároch nevedno, do akej miery možno jeho slová brať vážne. Reportér televízie Sky Craig Slater priniesol vo svojej reportáži pekný pohľad na situáciu v Red Bulle.

„Kolovalo veľa špekulácií, že Red Bull nahradí Sergia Péreza buďto Novozélanďanom Liamom Lawsonom, alebo Danielom Ricciardom. Došlo k dôležitému stretnutiu v sídle tímu medzi Christianom Hornerom a Helmutom Markom o Pérezovej ďalšej budúcnosti,“ uviedol známy reportér televízie Sky.

„Christian Horner nakoniec rozhodol, že Sergio Pérez bude pokračovať ako kolega Maxa Verstappena aj po letnej prestávke,“ uviedol Slater.

Mnohých toto rozhodnutie prekvapilo, keďže Perezove bodové zisky v poslednom období prakticky znemožňujú obhajobu konštruktérskeho titulu. V tejto forme je len otázkou času, kým sa McLaren dotiahne a naďalej neslobodno podceňovať ani hrozbu zo strany Ferrari.  „Aj keď je Max Verstappen v titulovom boji naďalej v komfortnej pozícii, McLaren sa približuje v Pohári konštruktérov a práve ten rozhoduje o prerozdeľovaní odmien a prémií,“ pripomenul Slater.

Súvisiace články

Diskusia