logo F1online.skF1online.sk

Uhorková sezóna ešte nezačala! Andrea Stella predĺžil kontrakt s McLarenom

Andrea Stella a Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 8. 2024

Malo to byť obdobie dovoleniek a ničnerobenia. Dôkazom rušnej formulovej sezóny je však pretrvávajúci prílev noviniek z táborov jednotlivých tímov. Po odchode Jonathana Wheatleyho z Red Bullu prišiel s veľkou novinkou aj McLaren. Andrea Stella – muž, ktorý mal podľa tlačového stanoviska tímu „obrovský vplyv na McLaren – predĺžil zmluvu.

Keď Talian v decembri 2022 nahradil na poste šéfa tímu Andreasa Seidla, sprevádzali túto zmenu zachmúrené a nedôverčivé pohľady. Bývalý pretekový inžinier Fernanda Alonsa si však rýchlo získal veľkú popularitu najmä vďaka svojim výsledkom. Jeho vplyv na progres McLarenu niekoľkokrát vyzdvihol aj generálny riaditeľ Zak Brown, ktorý svoje slová potvrdil aj skutkami a so šéfom pretekárskeho tímu podpísal nový viacročný kontrakt.

McLaren v tlačovom stanovisku vyzdvihol svoj „rapídny progres“ pod vedením Stellu, ale tiež dve víťazstvá a osemnásť pódií. Tím v poslednom roku oznámil podpísanie viacročných zmlúv s pilotmi Landom Norrisom a Oscarom Piastrim a predĺženie kontraktu so Stellom. „Dnešné oznámenie potvrdzuje dlhodobú stabilitu tímu v jeho úsilí o zisk majstrovského titulu,“ neskrýva svoje ambície stajňa z Wokingu.

„Je pre mňa cťou byť súčasťou McLarenu a som poctený, že môžem pokračovať. Za posledný rok a pol sme urobili veľký pokrok, ale stále máme pred sebou veľa práce, aby sme sa konzistentne držali na čele štartového poľa. Je to vzrušujúca výzva. Základom úspechu je tím pracujúci ako jeden muž. Prácu si užívam a moja rola mi pomohla pri odhaľovaní individuálnych talentov a umožnila spoluprácu pri dosiahnutí cieľov nášho tímu,“ uviedol v tlačovom stanovisku tímu Andrea Stella.

„Moje poďakovanie patrí Zakovi za to, že mi veril ako lídrovi, ale tiež celému môjmu tímu vo vedení stajne za ich prácu a podporu. Teším sa na všetko, čo môžeme spoločne dosiahnuť,“ dodal rodák z Orvieta.

Pridal sa aj generálny riaditeľ Zak Brown. Ten zasadol do stoličky generálneho riaditeľa McLarenu ešte v roku 2018 a tiež si na svoju adresu vypočul množstvo skeptických komentárov. Avšak podobne ako Stella, aj on sa môže pochváliť výsledkami.

„S potešením oznamujem predĺženie zmluvy s Andreom na niekoľko ďalších rokov. Jeho vynikajúce vedenie, odborné znalosti a rešpekt, ktorý požíva vnútri tímu a v celej Formule 1, z neho robia najlepšieho človeka pre konzistentný boj nášho tímu v čele štartového roštu. Ako šéf McLarenu mal obrovský vplyv nielen na naše výsledky na trati, ale aj na zmenu kultúry a spôsobu myslenia,“ povedal Zak Brown.

„Po uzavretí viacročných zmlúv s Landom, Oscarom a teraz aj s Andreom môžeme pokračovať v našom úsilí o titul. Všetci sa tešíme na ďalšie roky pod Andreovým vedením,“ dodal Brown.

Súvisiace články

Diskusia