logo F1online.skF1online.sk

Lawson musí počkať. Red Bull nemení ani jazdeckú zostavu Racing Bulls

Liam Lawson, Júki Cunoda a Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2024

V rámci pondelňajšieho stretnutia vedenia Red Bullu sa neriešila len jazdecká otázka hlavnej stajne, ale aj juniorského tímu. Ani v ňom však po letnej prestávke nedôjde k žiadnej zmene. Daniel Ricciardo bude až do konca sezóny pôsobiť v tíme Racing Bulls.

Vzhľadom na dobré výkony Júkiho Cunodu mu Red Bull pred letom ponúkol nový kontrakt. Budúcnosť Daniela Ricciarda však nebola taká istá. Prvá polovica sezóny mu až na posledné týždne nevychádzala, čo vyvolávalo pochybnosti o tom, či si dokáže udržať svoje miesto.

Austrálčan sa nakoniec ocitol vo veľmi zvláštnej situácii; hovorilo sa o ňom ako o potenciálnom kandidátovi na sedačku Sergia Péreza, ale aj o možnosti, že o svoje miesto príde v prospech Liama Lawsona z juniorského programu, ak nevykáže dostatočné zlepšenie.

Nakoniec sa Lawson nedočká ani v jednom, ani v druhom tíme. Vedenie červených býkov v pondelok rozhodlo, že Austrálčan po letnej pauze nezamieri do Red Bullu ani do Racing Bulls, informuje portál motorsport.com. Pokračovať sa bude v celkom nezmenenej zostave.

Zajtra tak Liam Lawson vycestuje do Imoly len na filmovací deň s VCARB01. Avizovaný “rozstrel” nebude potrebný a je teda možné, že monopost z roku 2022 ani neuvidíme.

“Je to filmovací deň, takže budú nakrúcať. Je to len o obsahu,” povedal o programe jázd v Imole Christian Horner. Jazdiť v súčasnom monoposte však nakoniec nemá Ricciardo s Cunodom, ako Austrálčan cez víkend avizoval, ale Ricciardo s Lawsonom. “V súčasnom aute odjazdia 200 kilometrov, takže obaja budú intenzívne nakrúcať.”

Čo teraz s Liamom Lawsonom? Helmut Marko nedávno hovoril o tom, že akcionári chcú, aby sa béčkový tím stal opäť juniorským. Je to aj v záujme samotného Red Bullu, keďže v zmluve Liama Lawsona je klauzula, ktorá mu garantuje sedačku na rok 2025. Ak mu ju Red Bull nenájde, Lawson môže z programu odísť.

Rozuzlenie tohto prípadu príde čoskoro. Red Bull má totiž podľa zmluvy povinnosť ponúknuť Lawsonovi miesto do konca septembra, prezradil pred časom Helmut Marko.

Súvisiace články

Diskusia