logo F1online.sk

Hamilton si chce vyrokovať viac voľného času a menej lietania

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala20. 11. 2020

Azda nik nepredpokladá, že by sa Lewis Hamilton nedohodol na novej zmluve s Mercedesom. Aj napriek tomu sa ale rokovania stále naťahujú. V čom je problém? Toto Wolff predsa už cez leto avizoval, že rokovania medzi Mercedesom a Hamiltonom by nemali trvať viac ako pár hodín. Nuž, ukazuje sa, že každý má svoje záujmy, ktoré sa snaží presadiť.

Práca pilota Formuly 1 vie byť dosť vyčerpávajúca. Piloti sú na cestách celé mesiace a domov sa vracajú len na pár dní. Aby toho nebolo málo, budúcoročný kalendár sa nafúkne na až 23 veľkých cien.

Tento rok je výnimočný v tom, že zamestnanci tímov aj samotní jazdci okúsili, aké je to byť doma a mať skutočné voľno; od marca až do júla sa totižto nepretekalo. A niektorým to celkom zachutilo. Aj Wolff s Hamiltonom si uvedomili, aké obrovské kvantum času trávili zahrabaní v práci.

V rozhovore pre BBC Hamilton potvrdil, že chce mať v novej zmluve zakotveného aj “viac času pre seba”. Je to vraj “predmetom rokovaní”. “Veľmi rád by som zostal, chcem tu byť. Stále sa cítim byť mladý. Cítim sa byť hladný a plný energie.”

“Tento rok ukázal napríklad to, že viete pracovať aj z domu. Som si teda istý, že v kontrakte bude zahrnutých veľa stretnutí cez Zoom a nie dní, keď musíte byť na mieste. Pre mňa to bude znamenať menej lietania.”

“Čas s priateľmi a rodinou je najdôležitejší. Ak začneme opäť viac lietať, chcem ju brať so sebou, vytvárať si s nimi spoločné spomienky a oslavovať s nimi po mojom boku. Tento rok som ich nemohol vidieť, to bolo na tom najťažšie,” priznáva.

Dokedy budeme čakať na definitívu, teraz nie je jasné. Toto Wolff neustále posúva očakávaný termín. Kým pred pár týždňami chcel počkať na uzavretie oboch šampionátov, v nedeľu v Turecku už naznačil, že nie je vylúčené ani odloženie celej veci na koniec sezóny.