logo F1online.skF1online.sk

Rošáda sa nekoná. Red Bull potvrdil zotrvanie Sergia Péreza

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2024

Pondelok mal byť tým rozhodujúcim dňom, kedy sa v Red Bulle rozhodovalo o tom, kto Maxovi Verstappenovi pomôže získať konštruktérsky titul. V Milton Keynes sa stretlo celé vedenie tímu, ktoré však dospelo k tomu, že najlepšie bude ponechať Sergia Péreza v kokpite.

Krátko pred pol deviatou večer to na sociálnych sieťach prepuklo. “Sergio Pérez zostáva v Red Bulle Racing. Tím to potvrdil,” napísal holandský novinár Erik van Haren na sociálnych sieťach. Nebol však sám. Pridal sa k nemu aj Chris Medland a tieto správy potvrdil.

Nečakali sme však dlho ani na vyjadrenie šéfa tímu Christiana Hornera, ktorý informoval o výsledkoch rokovaní a analýz. “Napriek všetkým špekuláciám z poslednej doby Checo zostáva jazdcom Red Bullu Racing. Tešíme sa na to, že ho po letnej prestávke uvidíme jazdiť na okruhoch, na ktorých sa mu v minulosti darilo.”

Toto rozhodnutie aj stanovisko stajne prichádza prekvapivo skoro, no červení býci sa aspoň vyhnú tomu, aby sa zo Sergia Péreza stala jedna z hlavných tém letnej “uhorkovej sezóny”.

Nevyhnú sa však úvahám o tom, či to bolo správne rozhodnutie. Na posledných ôsmich veľkých cenách totiž Pérez predvádzal neuspokojivé výkony. Nazbieral len 28 bodov, čím ďaleko zaostal za ostatnými jazdcami z top tímov.

141 – Max Verstappen
126 – Oscar Piastri
123 – Lewis Hamilton
116 – Lando Norris
79 – George Russell
28 – Sergio Pérez

Helmut Marko po nedeľných pretekoch nepôsobil ani zďaleka spokojne. V rozhovore s médiami označil posledný stint Sergia Péreza za totálny “kolaps”, ktorý je však len ďalšou epizódou v celom rade tohtosezónnych “kolapsov”. Jeho otrávená nálada bola evidentná. Možno už vtedy cítil, že Sergio Pérez má podporu tímu. Zahraniční novinári viackrát vysvetľovali, že Mexičan je koňom Christiana Hornera, zatiaľ čo Helmut Marko by rád dal šancu aj mladej krvi.

Pérezovo zotrvanie aj vo zvyšku sezóny mu môže dodať sebavedomie, ktoré mu v posledných týždňoch chýbalo. Letná prestávka zas dopraje potrebný reštart a ktovie, možno v Holandsku uvidíme úplne iného Sergia Péreza ako doposiaľ.

Minimálne Red Bull v to bude veriť. Max Verstappen tento rok sám nezíska konštruktérsky titul…

Súvisiace články

Diskusia