logo F1online.sk

Mercedes sa ospravedlňuje čínskym fanúšikom za Bottasovu narážku na netopiera

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala18. 11. 2020

Valtteri Bottas si zrejme poznámkou, ktorú zo seba vypustil po pretekoch, u čínskych fanúšikov veľmi nešplhol. Na sociálnych sieťach sa z jeho výroku stal trend, až musel zasiahnuť samotný Mercedes. Ten sa čínskym fanúšikom ospravedlňuje s tým, že to Bottas nemyslel zle.

A čo vlastne povedal? Fín mal za sebou ťažkú nedeľu, šesťkrát sa roztočil a dostal kolo od svojho tímového kolegu, ktorého korunováciu sa mal pokúsiť oddialiť. Prakticky všetko, čoho sa Bottas chytil, sa mu pokazilo.

V zóne pre novinárov sa ho reportér Ziggo Sport spýtal, ktorý deň zo sezóny 2020 by najradšej nezažil. Najskôr preto odpovedal jasne: “Bol by to dnešok.” Po chvíľke sa ale zamyslel: “A možno ten deň, keď si niekto vo Wuhane kúpil netopiera.”

Nasledujúc rozpoltené reakcie na sociálnych sieťach, na ktorých sa časť fanúšikov na Bottasových slovách pobavila, a druhá sa cítila byť urazená, Mercedes vydal stanovisko.

“Drahí čínski fanúšikovia,” otvára príspevok na Weibe (čínska alternatíva k Facebooku, pozn. red.) oficiálny profil Mercedesu. “Všetci vieme, že súťažný šport môže v ľuďoch vyvolať emócie, hlavne radosť a sklamanie spojené s víťazstvami a prehrami.”

“Valtteri v nedeľu zažil ťažké a frustrujúce preteky a prehral v boji o tohtoročný šampionát. Ničím z toho, čo povedal v rámci rozhovorov po pretekoch, však nechcel nikoho uraziť. Nechcel byť neúctivý voči Číne ani čínskym fanúšikom.”

“Je to stále ten istý Valtteri, ktorého poznáme. Rovnako ako aj my, aj jemu záleží na každom čínskom fanúšikovi. Každému želáme všetko dobré v týchto nezvyčajných časoch a dúfame, že fanúšikovia budú odmenení vzrušujúcim pretekárskym športom,” doplnil Mercedes.

Súvisiace články