logo F1online.sk

Villeneuve kritizuje Verstappena i Leclerca: Cena za prílišnú agresivitu

Max Verstappen pred Alexom Albonom
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2020

Podmienky na Veľkej cene Turecka boli veľkou výzvou pre každého pilota. Niežeby čerstvý asfalt nebol komplikáciou sám osebe, nie to ešte v spojení s vodou. O chyby tak nebola núdza a nevyhli sa im ani tí najlepší. To otvára stavidlá kritikom, medzi ktorých sa vždy rád zaradí aj bývalý pilot Jacques Villeneuve. Tomu sa nepozdával turecký výkon dvoch mladých pušiek, Maxa Verstappena a Charlesa Leclerca.

Ani jeden z nich sa v Turecku nevyhol chybám. Trochu paradoxne sa to obom „podarilo“ v súboji so Sergiom Pérezom. Skúsenejší Mexičan dokázal súboje s oboma mladíkmi zvládnuť a získal mimoriadne cenné druhé miesto.

„Už dva roky hovorím, že Verstappen je pokojnejší, vyspel a jazdí ako šampión. V nedeľu to však opäť vyzeralo ako je debutová sezóna,“ povedal Jacques Villeneuve pre Sky Italia. „Zas bol príliš agresívny a preto prišli chyby, podobne ako v jeho prvých rokoch vo Formule 1.“

„Verstappen a podobne tak aj Charles Leclerc – naša mladá generácia – zaplatili vysokú cenu za prílišnú agresivitu. No kým mladí sa snažili až príliš, od Hamiltona to boli ďalšie fantastické preteky,“ dodal Villeneuve.

Slová kritiky na adresu mladého Holanďana neprišli len od kanadského tlčhubu, ale aj napríklad aj Tima Glocka. „Max urobil príliš veľa chýb a zbytočne riskoval,“ skonštatoval pre RTL.

Súvisiace články