logo F1online.skF1online.sk

Marko o Pérezovi: V pondelok po Spa letím do Milton Keynes

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2024

Pomôže siedme miesto Sergiovi Pérezovi k udržaniu sedačky v Red Bulle? Mexický pretekár prišiel do Budapešti pod veľkým tlakom a v sobotnej kvalifikácii urobil ďalšiu hrubú chybu. Tú však dokázal aspoň čiastočne napraviť, keď sa po štarte zo šestnásteho miesta prebojoval na siedme. O jeho mizérii najlepšie svedčí skutočnosť, že tým vyrovnal svoje maximum z posledných dvoch mesiacov. Naďalej tak môžeme smelo tvrdiť, že jeho budúcnosť v Red Bulle sa dostala na veľmi šikmú plochu.

Mexičan obsadil štvrté miesto na Veľkej cene Miami a po tomto víkende začala mizéria, ktorá trvá už viac ako dva mesiace. Z posledných siedmich veľkých cien skončil dvakrát siedmy, dvakrát ôsmy a trikrát vypadol. Red Bull čelí frontálnemu útoku McLarenu a zvyšujúci sa tlak odštartoval špekulácie o predčasnom prepustení mexického pretekára.

Paradoxne ich neživia médiá, ale poradca Red Bullu Helmut Marko osobne. Ten odštartoval reči o „výstupných klauzulách“ a hlavne o opätovnom prehodnotení personálnych otázok v priebehu letnej prestávky. Predstavte si, že si nedal pokoj ani po maďarskom víkende.

„Pérez odjazdil veľmi dobré preteky a stratégia fungovala,“ povedal Marko pre rakúsky ORF. „Držíme sa však nášho plánu. V pondelok po pretekoch v Spa letím do Anglicka a prediskutujem celý proces s Hornerom.“

Red Bull nič nemení a aj po siedmom mieste na Hungaroringu prehodnotí Pérezovu budúcnosť v tíme počas letnej prestávky. Aký bude výsledok? To v tejto chvíli nikto netuší. Kým Marko čerí vody – ako obvykle –, šéf stajne Christian Horner opäť vytvára ochranný štít okolo mexického pretekára. Treba však povedať, že aj on dal svetu pomerne jasne najavo, ako sa veci majú a ani on negarantuje Pérezovi stopercentnú istotu pracovného miesta.

„Áno, kvalifikačné výsledky sa musia zlepšiť, ale povedal by som, že to boli Checove najlepšie preteky od Veľkej ceny Číny,“ vyhlásil Horner. „Mal dobré tempo, vyšlo mu niekoľko predbiehacích manévrov a dúfajme, že si z pretekov odnesie viac sebadôvery.“

„Keby sa lepšie kvalifikoval, dostal by sa do oveľa lepšej pozície. McLaren má v súčasnosti skvelé tempo a dnes zapísali množstvo bodov. My musíme začať zbierať množstvo bodov od budúceho víkendu,“ povedal Horner.

Súvisiace články

Diskusia