logo F1online.skF1online.sk

Trápenie viedlo Péreza až do Hornerovej kuchyne: Asi mu ide vybuchnúť hlava

Sergio Pérez a Christrian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

Sergio Pérez je v Maďarsku v centre pozornosti. Po ďalšom utrápenom víkende v Silverstone sa mexický pretekár a jeho budúcnosť dostali opäť na titulné stránky. Red Bull sa snaží odpovedať na ťažké otázky a ťažké otázky dostáva aj Christian Horner, ktorý len s problémami obhajuje svoje rozhodnutie z úvodnej časti sezóny.

Boss stajne z Milton Keynes veľmi skoro podpísal kontrakt s Pérezom. Napriek skúsenostiam z predchádzajúcich rokov si nedoprial čas na rozmyslenie. Red Bull mal v úvode roka dobrú formu a tá sa preniesla aj na Mexičana. Keď sa však pole v druhej tretine sezóny vyrovnalo, Checovým bodovým ziskom sa vyrovnal aj Nico Hülkenberg.

Čo sa s tým dá robiť? Je jasné, že to musí riešiť Christian Horner, ktorý médiám v Maďarsku priznal, že sa so svojím pilotom na rovinu porozprával. „Máme veľmi otvorený vzťah,“ povedal Angličan pre televíziu Sky. „Posadil som sa s ním doma v kuchyni a opýtal som sa: ‚No tak, čo sa deje? Je za tým niečo viac?‘“

„Odpovedal: ‚Nie, myslím si, že nad vecami len príliš premýšľam.‘ Podľa mňa keď budeme v podstate ignorovať dianie na druhej strane garáže, tak mu to pomôže. Tento prístup si zvolil a sústredí sa len na svoj vlastný výkon,“ dodal Horner.

Ani jemu Pérezove výkony príliš nepomáhajú. Bol to totiž boss Red Bullu, ktorý sa rozhodol predĺžiť kontrakt s pilotom už po Veľkej cene Miami. Očakávali by sme, že poučení z predchádzajúcich rokov si v Red Bulle počkajú. Hornera však Checove výkony z úvodu sezóny presvedčili a teraz musí aj on vysvetľovať, prečo sa poponáhľal.

„Všetci chceme, aby Checo využil potenciál z prvých štvoro alebo pätoro pretekov sezóny. Všetci vieme, že to dokáže a preto sme skoro využili opciu na budúci rok. Chceli sme, aby sa v tíme dobre zahniezdil,“ vysvetlil Horner.

„Asi mu v posledných pár pretekoch išla vybuchnúť hlava, ale dúfajme, že piatkové tréningy boli predzvesťou ďalších výkonov. Tím s ním tvrdo pracuje, aby ho podporil a uistil sa, že znovu nájde stratenú formu, pretože ju zúfalo potrebujeme,“ dodal šéf Red Bullu.

Súvisiace články

Diskusia