logo F1online.skF1online.sk

Sainz sa ešte nerozhodol. Naznačuje, že aj on na niečo čaká

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2024

Keď Carlos Sainz pred domácim víkendom v Španielsku oznámil, že nemal čas si vybrať z dostupných ponúk, znelo to ako postačujúce vysvetlenie. Odvtedy však uplynul takmer celý mesiac a o Sainzovej budúcnosti stále nič netušíme. Prezradil, že všetko nezávisí len od neho — aj on musí byť trpezlivý.

Prestupové domino sa zaseklo. Piloti z chvosta štartového poľa z toho nie sú nadšení, ale nemôžu s tým nič robiť. Kým sa Carlos Sainz nerozhodne, veľa sa toho na trhu s jazdcami nepohne.

Prednedávnom hovoril o tom, že sa ešte nerozhodol, pretože nemal čas vrátiť sa domov do Španielska a všetko prebrať so svojím tímom. Teraz Carlosovi Sainzovi bránilo niečo iné, prezradil s úsmevom. “Určite som každým týždňom a každým dňom bližšie k rozhodnutiu, ale teraz som bol zamestnaný sledovaním Eura a ešte som sa nerozhodol!”

Víťazstvo Španielska na európskom futbalovom šampionáte rodáka z Madridu tak nadchlo, že si z Landa Norrisa v padoku robí žarty. Pod ceduľku s jeho menom dokonca dopísal výsledok vzájomného finálového zápasu.

Zábava k životu patrí, no už s menším nadšením sa na Sainzovo otáľanie pozerajú ostatní piloti, ktorí sa uchádzajú o miesto v Audi, Williamse alebo Alpine. “Uvedomujem si to,” uznal svoj podiel viny na tom, že ostatní musia čakať, “ale nemyslím si, že to niečo na veci mení, pretože sa tým mení len načasovanie.”

Všetko vraj zapadne na svoje miesto, ktoré je už teraz viac-menej predurčené. “Pravdepodobne tým pre nikoho nemením výsledok. Každý tím má svoje priority a postup, ako sa rozhodovať v jednotlivých scenároch. Na druhej strane tento šport a tento svet ma naučili, že treba byť aj sebecký a prijať rozhodnutie vtedy, keď ho potrebujem prijať ja, keď budem mať na stole všetky možnosti a budem pripravený sa rozhodnúť. Nepotrebujem veci naháňať.”

Sainz musí na niečo čakať. Možno stále verí, že by sa mu akýmsi zázrakom podarilo dostať do Red Bullu, ak sa Max Verstappen rozhodne odísť do Mercedesu. Alebo naopak k strieborným šípom, ak k takému prestupu nedôjde.

Aj on sám naznačuje, že v hre je ešte väčšia ryba, na ktorú treba počkať. “Tímy sú veľmi trpezlivé a ja som im za to vďačný. Na druhej strane aj ja musím byť trpezlivý. Nie som tu jediný, kto by o veciach rozhodoval. Tiež musím byť trpezlivý.”

“Celkom však nechápem, prečo sa všetko na prestupovom trhu deje tak skoro? Prečo sú všetci v takom zhone? krúti hlavou Sainz. “Spomínam si, že sa to začínalo až okolo letnej prestávky, medzi júlom a septembrom, keď sme sa ocitli v takejto situácii.”

Rok 2024 je však špecifický. Vzhľadom na to, že sezóna 2026 bude prelomová, si tímy chcú zabezpečiť najlepších jazdcov na aspoň dve sezóny po sebe. Preto je rozhodovanie o to dôležitejšie a treba sa s ním poponáhľať. Svoju úlohu navyše zohral Lewis Hamilton, ktorý už 1. februára oznamoval prestup do Ferrari.

Súvisiace články

Diskusia