logo F1online.skF1online.sk

VCARB prehráva vo vývojovej vojne. Pre Ricciarda bolo slabé tempo záhadou

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2024

Premenlivé podmienky v Silverstone predstavovali pre tímy zo stredu poľa šancu získať výsledok, na ktorý bežne nemajú nárok. Haasu sa vďaka tomu podarilo výrazne si polepšiť v konštruktérskom šampionáte, ale Racing Bulls prešľapujú na mieste. Daniel Ricciardo priznal, že si stratu nevedel tak celkom vysvetliť.

Ricciardo v nedeľu štartoval z pätnásteho miesta, pričom do cieľa dorazil len trinásty. Austrálčanovi sa nepodarilo naplno využiť príležitosť, ktorú mu dávalo do rúk počasie. Vysvetlil to tým, že monopost VCARB 01 bol pomalý za každých podmienok.

“Nechcem sa tváriť, akí sme chudáčikovia, že nám to nevychádza,” deklaroval po pretekoch Daniel Ricciardo. “V pretekoch panovali zmiešané podmienky, z čoho sme boli nadšení, že sa možno chopíme nejakej príležitosti. Pravda je však taká, že za žiadnych podmienok nie sme konkurencieschopní.”

“Určite nám chýbala rýchlosť. Boli to náročné a dlhé preteky. Zakaždým, keď som zbadal, že sa má zmeniť počasie, tak som si pomyslel, že toto bude možno tá naša chvíľa, keď sa všetko naštartuje a my to ukážeme, ale celý deň sme neboli konkurencieschopní,” povzdychol si Austrálčan.

V kokpite vraj jasne cítil, že auto na viac nemalo. Vzhľadom na to, že Racing Bulls pred Španielskom odhalili “najväčší balík roka”, to neznie veľmi optimisticky. “Mám pocit, že sme sa trápili viac, než sme sa mali. Vedel som, že toto nemal byť z nášho pohľadu zrovna konkurencieschopný okruh, ale aj z relatívneho hľadiska sme sa trápili viac. Pokúsime sa tomu prísť na koreň.”

“Pred týždňom sme mali dobré preteky a boli sme na bodoch. V porovnaní s našimi súpermi zo stredu poľa sme však po poslednej bitke s vylepšeniami akosi stratili,” zhodnotil jeden z avizovaných kandidátov na nahradenie Sergia Péreza v Red Bulle.

Tri súťažné víkendy sú na optimalizáciu balíka a nastavení už celkom dosť, no tím z Faenzy stále zaostáva. Ak spravil podobný krok ako Ferrari, tak nemá dôvod na spokojnosť. Viac však napovie ďalšia blížiaca sa preteková dvojička.

“V Budapešti nás čaká úplne iný okruh, takže uvidíme. Nám však nestačí povedať si, že táto trať nám bude pasovať a všetko bude OK. Musíme odstrániť niektoré slabiny,” odkázal Ricciardo. “Ja sa pozriem na svoje preteky a kde som mal slabšie tempo.”

“Miestami som však zaostával o osem desatín na kolo. Naozaj som necítil, že by tam ten čas niekde bol. V niektorých fázach pretekov som bol trochu zmätený. Bol to jeden z tých nanič dní,” doplnil so sklamaním v hlase.

Súvisiace články

Diskusia