logo F1online.skF1online.sk

Piastri sa hneval do vysielačky: Zle sme si to načasovali

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl6. 7. 2024

Oscar Piastri nemal po kvalifikácii v Silverstone najlepšie pocity. Svoje záverečné kolo v Q3 odjazdil ako predposledný zo všetkých, čo sa neukázalo ako šťastné rozhodnutie. V McLarene môžu opäť raz rozmýšľať, či to strategicky nemohli vymyslieť lepšie.

Austrálčan vyšiel úplne na konci vláčika pilotov, ktorí sa chceli v závere Q3 posunúť dopredu. Už počas prípravného kola ho však inžinier Tom Stallard upozorňoval, aby pridal, pretože nemusí stihnúť šachovnicovú vlajku.

Tesne pred vypršaním času ešte Oscar v nájazde na rovinku predbehol Fernanda Alonsa, no prakticky v celom ostrom kole sa vozil za Carlosom Sainzom. V takých podmienkach je zlepšenie doslova nemožné.

O rozpoložení austrálskeho pilota svedčí aj jeho pokvalifikačná vysielačka s inžinierom.
Tom Stallard: Oscar, skončili sme na piatom mieste. Verstappen nás preskočil vo svojom druhom pokuse.
Oscar Piastri: Do***! To bolo príšerné!
Tom Stallard: Prepáč, z mojej strany to nebolo dobre zmanažované.

Pri Oscarovi Piastrim nie sme úplne zvyknutí na štipľavejšie vyjadrenia vo vysielačke. Pred médiami už volil pokojnejšie slová. „Celú kvalifikáciu som sa cítil pomerne dobre. Auto podávalo dobrý výkon. V poslednom pokuse to však dopadlo zle z pohľadu načasovania nášho výjazdu na trať i premávky predo mnou,“ povzdychol si Austrálčan.

Na konci kvalifikácie bol pilot McLarenu v podstate bezmocný. „Môj posledný pokus, to už ani nebolo normálne kolo. Je to škoda.“

Oscar Piastri sa však pred nedeľou rozhodne nevzdáva. „Stále to môžu byť zaujímavé preteky aj s počasím, ktoré je naokolo. Mohli by sme získať veľkú porciu bodov. Mercedes je však veľmi rýchly. Max taktiež. Neviem, či mal nejaké poškodenie, keď vyšiel mimo trať, no predpokladám, že áno, inak by jeho auto muselo byť ako tank! Sú okolo nás rýchle monoposty, no sme v dobrej pozícii. Môžeme vyťažiť z príležitostí, ktoré sa ponúknu,“ uzavrel Piastri.

Súvisiace články

Diskusia