logo F1online.skF1online.sk

Starý dobrý Briatore je tu! V roku 2026 vyhráme preteky, sľubuje

Esteban Ocon a Pierre Gasly
© X/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2024

Stane sa Flavio Briatore spasiteľom tímu Alpine? Francúzsky celok v posledných týždňoch obklopuje mrak špekulácií a vedenie automobilky Renault odpovedalo angažovaním Flavia Briatoreho. Talian sa stal poradcom tímu i prezidenta skupiny Lucu de Mea a pri svojich prvých stretnutiach s novinármi potvrdil, že sa vôbec nezmenil.

V Alpine sa nenudia. Po hororovom začiatku sezóny sa tím výkonnostne posunul a po prepade Aston Martinu sa vrátil na bodované priečky. Alpine bodoval v posledných štyroch pretekoch a zaujal sympatickými výkonmi, ktoré zbiera na pozadí neskrývanej nenávisti medzi Pierrom Gaslym a Estebanom Oconom.

Francúzsky tím okrem toho začal so zaceľovaním medzier po odchodoch viacerých dôležitých ľudí. Vedenie technického oddelenia si prechádza zmenami, Pierre Gasly predĺžil zmluvu s tímom a prišiel aj Briatore. Budúcnosť motorového oddelenia však zostáva neznáma a už sa objavili špekulácie, že Flavio začal rokovania s Mercedesom a Ferrari o potenciálnych dodávkach pohonných jednotiek.

Briatore tak má plné ruky práce, ale napriek tomu nestratil nič zo svojich veľkých ambícií. Aj keď továrenský tím Renaultu ani zďaleka nenaplnil svoje ambície pri návrate do športu v roku 2026, Flaviovi to neprekáža. „V roku 2026 vyhrám preteky a Alpine bude na pódiu,“ vyhlásil pre Radio Rai, na ktorý odkazuje portál Motorsport Week.

„V tomto roku nás trápi množstvo hendikepov a meníme podobu celého tímu. Od Lucu de Mea som však dostal všetky právomoci. Mám vo zvyku ich využívať a garantujem vám, že do dvoch rokov sa budeme baviť o pódiách,“ odkázal Briatore.

Tomu sa hovorí stanovisko. Pri pohľade na tieto slová nás napadne, či je šéfom Alpinu ešte stále Bruno Famin. Možno sa to dozvieme aj pri rozhodovaní o jazdeckej otázke. Gaslyho už tím potvrdil, ale kto sa stane jeho tímovým kolegom? Kým pred pár týždňami sa hovorilo, že Carlos Sainz si vyberie medzi Williamsom a Sauberom, v poslednom období do tejto debaty výrazne prehovára aj Alpine.

„Existuje veľký záujem. Uvidíme, čo prinesú nasledujúce dni, aj keď v súčasnosti neznamená jazdec pre Alpine žiadny rozdiel. Najprv potrebujeme opraviť auto. Je však neuveriteľné, že Sainz je stále k dispozícii. Všetci si prajeme, aby sme ho dostali do nášho tímu a urobíme pre to všetko,“ odkázal Briatore.

Súvisiace články

Diskusia