logo F1online.sk

Pérez: Giovinazzi nám to celé pos*al

Sergio Pérez
© Twitter/Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 11. 2020

Sergio Pérez ukázal v sobotnej kvalifikácii veľkú odvahu. V Q3 sa na trať vydal ako posledný, v tom čase mal pneumatiky do prechodných podmienok obuté len Esteban Ocon. Mexičan však siahol práve po gumách so zeleným označením a takmer mu to klaplo. Tretie miesto je síce pekné, no Checo vie, že dnes mohol pokojne byť na mieste Lanca Strolla.

Kanaďan začínal tretiu časť kvalifikácie na mokrých pneumatikách, no akonáhle bolo jasné, že Pérezovo (a jeho tímu) rozhodnutie bolo to správne, zamieril s ostatnými do boxov. Načasovanie napokon hralo v prospech Kanaďana, ktorý sa ocitol v čistom vzduchu. Pérez sa nakrátko dostal do čela a mal ešte jeden pokus. Ten mu však skompromitoval Antonio Giovinazzi, ktorý vyšiel mimo trať v štvrtej zákrute a po návrate prekážal Pérezovi v ideálnej stope. Mexičan sa cez neho pokúsil dostať v sedmičke, no roztočil sa. Posledný pokus mu tak nevyšiel.

„Giovinazzi nám to celé pos*al,“ skonštatoval do vysielačky po kvalifikácii Pérez, ktorého napokon prekonal Stroll i Verstappen. Pred novinármi však už bol diplomatický.

„Na konci sme mali smolu. V mojom poslednom pokuse, kedy bolo auto naozaj najlepšie, sa predo mnou ocitol Giovinnazzi a z nejakého dôvodu mi skrátka nechcel uhnúť,“ povedal Pérez, ktorému však patrí všetka česť za rozhodnutie nasadiť intermediálky.

„Bol to skvelý ťah. Myslím, že už od začiatku kvalifikácie sme boli silní. Dnes bolo kľúčom nájsť si na trati to správne miesto, aby ste dokázali udržať teploty v pneumatikách,“ povedal Pérez. Ten teda odštartuje z tretieho miesta, ktoré môže byť teoreticky výhodnejšie, než druhé. Na problematickom tureckom asfalte totiž „špinavá“ ľavá strana znamená nevýhodu.

„Myslím, že sme v skvelej pozícií. Určite budem radšej štartovať na treťom mieste, než na druhom. Pri zajtrajšom štarte to podľa mňa bude veľký rozdiel,“ dodal Checo.

Súvisiace články