logo F1online.sk

Hamilton: Prekvapenie? Čo ste nesledovali zvyšok víkendu?

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 11. 2020

Takto si Lewis Hamilton určite nepredstavoval predvečer dňa, v ktorom má vyrovnať sedem titulov Michaela Schumachera. Na mokrej a klzkej trati nepatril k tým najrýchlejším, čo uňho v posledných rokoch nie je vôbec zvykom. Najväčší problém mal dnes s pneumatikami.

V zóne pre novinárov si ho hneď odchytila britská Sky Sports, ktorej reportérka bola veľmi prekvapená z toho, že Hamilton získal len šieste miesto. “Toto je prekvapenie? Čo ste nesledovali zvyšok víkendu? Predtým som bol dvadsiaty, veď toto je zlepšenie,” konštatoval s odkazom na tretí tréning, v ktorom obsadil poslednú priečku. V ňom však toho veľa nenajazdil.

Vo všetkých troch častiach kvalifikácie to zo strany Mercedesu bol rovnaký príbeh. V prvých kolách stintu sa Bottasovi s Hamiltonom nedarilo priblížiť k čelu, ale s pribúdajúcimi kolami sa aj pneumatiky darilo lepšie zohriať. Záverečné kolá tak zvykli byť najrýchlejšie.

Ale ani tie na súperov nestačili. “Proste sme nevedeli nájsť grip. Proste… Ani neviem, čo by som na to povedal,” márne hľadal slová úradujúci šampión. “Dávali sme do toho maximum. Šli sme tak rýchlo, ako sme vedeli.”

Napokon sa rozhovoril o čosi viac, na paškál si vzal asfalt v Istanbule a tiež prácu monopostu W11 s pneumatikami: “Z tejto trate mám strašný pocit. To je ako jazdiť na ľade. Z nejakého dôvodu sa niektorým darilo dostať pneumatiky do teplotného okna o čosi lepšie ako nám.”

“Myslím si, že sa všetci trápili, ale niektorí na tom boli lepšie. Ale robil som, čo som vedel. Neroztočil som sa, nespravil som žiadne chyby, takže vo všeobecnosti som s tým spokojný,” ukončil na svoje pomery krátky rozhovor Hamilton.

Súvisiace články