logo F1online.skF1online.sk

Famin sľúbil Oconovi, že nebude odsunutý na vedľajšiu koľaj

Esteban Ocon
© X/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala19. 6. 2024

Esteban Ocon si svojím prístupom na posledných dvoch veľkých cenách nevyrobil veľa spojencov. Okrem toho čoskoro Alpine opustí, takže môže mať obavy, že francúzska stajňa začne zvýhodňovať Pierra Gaslyho. Ničoho takého sa nemusí báť, zareagoval šéf tímu Bruno Famin. V Alpine si budú jazdci rovní.

Po víkende v Monaku mohol Alpine vyčítať Estebanovi Oconovi spôsobenie kolízie, v Kanade zas kritika smerovala na opačnú stranu. Tím vraj vôbec nenaplnil svoju časť dohody, keď Pierrovi Gaslymu neprikázal vzdať sa pozície, ktorú mu Ocon pustil tak veľkoryso, alebo to tak aspoň prezentoval. Medzi tímom a jazdcom nepanujú najlepšie vzťahy, čo sme mohli vyčítať aj z vysielačky Estebana Ocona po pretekoch. Francúz sa poďakoval len svojmu najužšiemu okruhu inžinierov.

Šéfa Alpinu Bruna Famina sa portál motorsport.com spýtal na to, či sa už situácia stihla upokojiť od oznámenia Oconovho odchodu. “Všetko bolo vyriešené. Do konca nám zostávalo šestnásť a teraz nám zostáva pätnásť pretekov. Esteban môže rátať s celým tímom, že mu pomôže k zisku čo najlepšieho výsledku, pretože dobrý výsledok pre Estebana pomôže aj tímu. My zas môžeme rátať s Estebanom, že pre tím urobí maximum.”

Ocon sa nemusí cítiť ako vydedený. “Hovorím to tak, ale nemal by som, pretože Esteban je súčasťou tohto tímu. Tím pozostáva zo všetkých členov: jazdca, mechanikov, inžinierov. Každý musí prispieť svojím dielom, aby sme ako tím získali najlepší výsledok. Pilot je súčasťou tohto tímu.”

Z pohľadu stajne nemá zmysel Oconovi robiť napriek či mu nejako škodiť. Alpine potrebuje v prvom rade poraziť v konštruktérskom šampionáte Williams a Haas. Bez Ocona to nepôjde.

“Nebudeme Estebana odsúvať na druhú koľaj. Bude mať presne rovnaké podmienky ako Pierre. Sú na rovnakej úrovni a majú rovnaké postavenie,” ubezpečil Famin. “Vieme, že výkonnostne sú si veľmi blízko. Keby sme v prípade jedného začali robiť veci inak, nebolo by to dobré. Na prvom mieste sú záujmy Alpinu.”

Alpine možno bude pristupovať k obom svojim jazdcom rovnocenne a môže im to sľúbiť, no bude aj Esteban Ocon klásť na prvé miesto tím a nie seba? “Nebojím sa toho o nič viac ako predtým,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia