logo F1online.skF1online.sk

Piastri chcel v sobotu viac: Mohol som byť na pole position

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl9. 6. 2024

McLaren v Kanade ovládol druhý rad štartového roštu. Oscar Piastri, ktorý vyštartuje ako štvrtý, si však trúfal aj na pole position, preto bol po kvalifikácii trochu sklamaný.

 V Q3 najprv oba McLareny vyšli na použitých pneumatikách, aby potom ako prví odjazdili kolá na čerstvej zmesi. Oscarovi Piastrimu to stačilo na štvrtú priečku s naozaj minimálnou stratou na pilotov pred sebou.

„Neviem, či mám byť šťastný alebo sklamaný,“ povzdychol si Oscar Piastri, ktorý si trúfal na ešte lepšie umiestnenie. „V Q3 to bolo pre všetkých ťažké. Fakt, že George na pole position bol o tri desatiny pomalší než v Q2, jasne svedčí, že nebolo ľahké dať kolo dokopy. Asi každý z nás v TOP5 si môže povedať, že ak by urobil niečo inak, bol by na pole position s polsekundovým náskokom. Preto je to na konci trochu bolestivé.“

McLaren si pri vypadnutí oboch Ferrari už v Q2 a Pérezovom konci v Q1 možno naozaj mädlil ruky na potenciálnu pole position. Stále bol však spomedzi špičky v sobotu najviac konzistentný a ako jediný môže vpredu strategicky využiť oba monoposty.

„V týchto podmienkach z toho mohlo byť aj niečo nepríjemne šokujúce, preto sa tešíme, že sme obaja vpredu. Fakt škoda, že som si v niektorých zákrutách na konci nepočínal lepšie. Nemá zmysel sa vyhovárať. Stále som pomerne spokojný so štvrtým miestom,“ pokračoval Austrálčan.

Práve nevydarenú sobotu v podaní konkurencie chce partia z Wokingu premeniť na extra motiváciu a postarať sa o poriadny bodový prídel do oboch šampionátov.

„Ferrari je ďalej v poli a Red Bull má vpredu len jedno auto. Čiže je to dobrá príležitosť na nedeľu. Víkend je zatiaľ zamotaný a preteky môžu byť tiež. Mercedes je rýchly celý víkend, a Red Bull i my vyzeráme pomerne dobre. Sme v hre, no je tam veľa neznámych. Nikto nevie, ako sa budú správať pneumatiky, pretože najviac sme na nich odjazdili možno päť kôl, a v nedeľu nás čaká 70. Zamieša to kartami, očakávam vzrušujúce preteky,“ uzavrel Oscar Piastri.

Súvisiace články

Diskusia