logo F1online.skF1online.sk

Esteban Ocon po sezóne opustí Alpine!

Esteban Ocon
© Renault
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2024

Načasovanie čisto náhodné? Po kolízii medzi Estebanom Oconom a Pierrom Gaslym na Veľkej cene Monaka prišla pred kanadským víkendom oficiálna správa, že Ocon nepredĺži zmluvu s tímom Alpine, ktorá mu vyprší po tejto sezóne. Meno jeho nástupcu ešte nebolo oznámené, ale po takejto správe môžeme očakávať minimálne potvrdenie jeho prestupu do iného tímu.

Francúzsky pretekár je už niekoľko týždňov spájaný s prestupom do Haasu alebo Audi. V americkom tíme má doplniť britského mladíka a juniora Ferrari Olivera Bearmana, kým Kevin Magnussen zostane bez práce. Situácia v Audi a Alpine zostáva pomerne zamotaná. Nemecká automobilka potvrdila prestup Nica Hülkenberga, jazdecká otázka vo francúzskom tíme je úplne otvorená.

Na stole je zotrvanie Pierra Gaslyho, povýšenie Jacka Doohana či Micka Schumachera, ale na trhu máme aj mená ako Júki Cunoda či Valtteri Bottas. O ďalšej budúcnosti jazdeckého zloženia v Alpine nemáme podrobnejšie správy.

Vieme však s istotou potvrdiť, že Esteban Ocon v tíme nezostane. Nevieme, kam povedú jeho ďalšie kroky, ale samotná správa i jej načasovanie napovedajú, že francúzsky pretekár sa dohodol s konkurenčným tímom.

„Aj keď sa predpokladá, že rozhodnutie nevychádza úplne z udalostí v Monaku, nedávna história zohrala úlohu pri rozhodnutí, že bude najlepšie, keď sa strany v roku 2025 rozídu,“ vyhlásil portál Motorsport.com.

Samotný Ocon o rozhodnutí povedal: „V tomto tíme som pretekal významné obdobie môjho života. Aj keď tu jazdím päť rokov, svoju profesionálnu pretekársku kariéru som začínal v Enstone ešte ako tínedžer, takže pre mňa to bude vždy zvláštne miesto.“

„Zažili sme spoločne niekoľko skvelých okamihov, ale takisto aj ťažké chvíle. Rozhodne som vďačný všetkým za tieto nezabudnuteľné spomienky. Svoje plány oznámim už čoskoro, ale zatiaľ sa plne sústredím na tento tím a výkony na trati, aby sme úspešne zakončili zvyšok sezóny,“ povedal Ocon.

Súvisiace články

Diskusia