logo F1online.sk

Vettel potvrdil, že mu Ecclestone pomáhal s Aston Martinom

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2020

Ak niekto vie, ako vyjednať poriadnu zmluvu, tak je to určite Bernie Ecclestone. Sebastian Vettel priznal, že sa na jeho rady mohol spoliehať aj pri rokovaniach s Racing Pointom, resp. Aston Martinom.

Bernie Ecclestone sa pred pár týždňami nechal počuť, že “poriadne zatlačil” na Lawrenca Strolla, aby vzal do svojho tímu Sebastiana Vettela. Nemcov odchod zo športu by vraj bola veľká škoda.

Nuž a keď už bolo jasné, že sa túto misiu podarilo splniť, tak Gerhard Berger prezradil, že štvornásobný majster sveta má záujem skombinovať Formulu 1 aj s príležitostnými vystúpeniami na pretekoch série DTM, ktorej je Berger šéfom, a ktorý Nemca láka do DTM už celú túto sezónu.

“Je pravda, že som sa bavil s nimi oboma,” pritakal vo štvrtok na tlačovke Sebastian Vettel. “A bavil som sa aj s inými ľuďmi. Niektorých vnímam ako priateľov, iných sa proste pýtam na rady.”

“A pokiaľ ide o poplatky, tak Bernie odo mňa žiaden nepýtal. Asi sa mu nepáčila predstava, že by odo mňa bral peniaze,” zasmial sa Heppenheimčan. Tomu sa dlhodobo darí udržiavať veľmi dobrý vzťah s bývalým šéfom efjednotky.

A ako je to s tou sériou DTM? “V minulosti by to bolo možné, ale nie dnes. Mal by som o to záujem, ale keďže teraz bude mať kalendár 23 pretekov, tak nie je ľahké si na to vyhradiť čas. Nie je to veľmi reálne.”