logo F1online.skF1online.sk

Vettel sa viackrát pýtal, či by sa mohol vrátiť, tvrdí Marko

Sebastian Vettel
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala31. 5. 2024

Láska Sebastiana Vettela k Formule 1 ešte rozhodne nevyhasla a podľa Helmuta Marka nevyhasla ani jeho túžba vrátiť sa. Podľa športového poradcu Red Bullu sa štvornásobný šampión po odchode do dôchodku viackrát pýtal, či by sa preňho v Red Bulle nenašlo miesto.

Vo Formule 1 máme už dvoch vyslúžilcov. Fernando Alonso a Lewis Hamilton sú od Sebastiana Vettela starší, takže vek sám osebe nie je pre Nemca prekážkou na návrat. Tou prekážkou by mohla byť rodina, ktorá patrí medzi Sebastianove top priority, ale určite aj absentujúci víťazný potenciál v tímoch, ktoré by ho prijali. Návrat do efjednotky pre Vettela nemá zmysel, pokiaľ by nebojoval aspoň o víťazstvá.

Sergiovi Pérezovi sa po tejto sezóne končí zmluva a hoci sa v padoku šepká, že Mexičan podpíše nový kontrakt možno už pred VC Kanady, Red Bull ho mohol nahradiť aj svojím šampiónom z rokov 2010 až 2013.

“Pýtal sa nás na to zas a znova,” tvrdí Helmut Marko, ktorého cituje portál motorsport-total.com. “Nemyslím si však, že vedľa Verstappena by zažíval radostné chvíle.”

Na sklonku kariéry Sebastiana Vettela vo Ferrari a v Aston Martine už aj jeho fanúšikovia museli uznať: Starý Vettel bol lepší. Verí niekto, že by sa dokázal postaviť Maxovi Verstappenovi a rozdať si s ním vyrovnanú partiu?

To však pre Nemca nie je jediná cesta späť k motoršportu. Nedávno testoval hyperauto Porsche 963. “Ak som správne informovaný, zdá sa, že sa uberá skôr smerom Porsche a vytrvalostných pretekov. To by bol preňho veľmi fajn krok,” zhodnotil Marko.

Vettel: Myslel som na návrat

Sebastian Vettel sa prišiel zvítať s bývalými kolegami do Imoly, kde jazdil v Sennovom McLarene MP4/8. Prezradil, že sa mu aj trochu cnie. “Ja si tieto časy užívam, najmä s deťmi. Samozrejme, počas takýchto dní, keď svieti slnko a sú tu ľudia, mi Formula 1 chýba. Kiežby som mal konkurencieschopné auto a stál na rošte.”

Znamená to, že návrat ešte nie je stopercentne vylúčený? “Nevyzerá to tak, pretože mám veľmi svojský spôsob, ako robiť niektoré veci,” zareagoval štvornásobný majster sveta. “Veľa vecí mi chýba, ale iné zas tak celkom nevychádzajú. Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie a stále ma to bolí. Po poldruha roku je to lepšie, už som s tým zmierený a užívam si svoj nový život.”

“Veľa vecí mi chýba, veľa vecí nie. Vždy sú nejaké plusy a mínusy,” pokračoval Vettel. “Formula 1 je v týchto časoch veľmi náročná. Pretekov je veľa. Jazdci to asi nepociťujú a vnímajú to tak, že majú šťastie, ale cítia to mechanici, inžinieri, ľudia čo pracujú v padoku aj novinári.”

“Bolo to ťažké rozhodnutie. Myslel som na návrat a dopredu som vedel, že naň budem myslieť. Nakoniec sa však nič nezmenilo. Stále som so svojím rozhodnutím spokojný,” ubezpečil napokon.

Súvisiace články

Diskusia