logo F1online.skF1online.sk

Hamilton o zlej voľbe pneumatík: Všetci šli tak pomaly, že to vlastne nezavážilo

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala26. 5. 2024

Veštecká guľa Lewisa Hamiltona mala tentoraz pravdu. Po prvom kole a kolízii troch monopostov svojmu tímu trochu vyčítal, že ho nepočúvli a v úvode pretekov nasadili tvrdé pneumatiky. Brit však po pretekoch nad týmto zaváhaním len mávol rukou.

Jazda Lewisa Hamiltona patrila k tým zaujímavejším. Ako jeden zo šiestich pilotov absolvoval aj zastávku v boxoch a na chvíľu nás prinútil spozornieť, či sa mu podarí undercut na Maxa Verstappena, alebo prvá desiatka bude pokračovať v mŕtvolnej procesii. Nakoniec to Mercedesu nevyšlo, keďže vo výjazdovom kole akosi zabudol zatlačiť, čo patrične vyčítal svojmu inžinierovi.

Okrem toho ho mrzel aj štart na tvrdých gumách. Aby aj Lewis Hamilton splnil pravidlo o nasadení dvoch rôznych zmesí, po červenej vlajke bol nútený obuť stredne tvrdé pneumatiky, ktoré to do cieľa nemuseli vydržať. “Bez ohľadu na to, ktoré by ste mali pneumatiky, by to bola dlhá cesta. Chcel som však štartovať na mediumkách,” vysvetľoval v zóne pre novinárov.

“Cítil som, že na začiatku pretekov sa niečo stane. Za normálnych okolností by nám to poskytlo príležitosť prezuť na tvrdú zmes a ísť až do cieľa. V konečnom dôsledku si však myslím, že by to nespravilo žiaden rozdiel, keďže všetci jazdili strašne pomaly,” hodil to za hlavu.

Veľká časť pretekov sa odjazdila slimačou rýchlosťou. Keby hocikto z čela chcel a mal by pred sebou voľnú trať, mohol by ísť aj o štyri sekundy na kolo rýchlejšie. “Po tej nehode všetci len vymenili pneumatiky za tie druhé zmesi a manažovali ich. Tempo bolo veľmi nízke. Toto boli určite jedny z tých najmenej záživných pretekov, akých som sa zúčastnil. Také je Monako.”

Mercedesu sa v Monaku podarilo priblížiť k čelu, aj keď v pretekoch sme sa vlastne o skutočnom pretekovom tempe jednotlivých tímov veľa nedozvedeli. Hamilton je však rád, že jeho tím sa snaží hýbať vpred. “Každý víkend do toho dávam všetko pre tento tím. Som veľmi šťastný, keď vidím, že tím prináša vylepšenia. Teším sa na ne a na posledných troch pretekoch sme upgrady mali.”

“Tento víkend boli tie Georgeove pozitívne, takže ja ich dostanem na ďalší týždeň a dúfajme, že sa v priebehu nasledujúcich veľkých cien dočkáme ešte ďalších. Budeme naďalej na to tlačiť a pokúsime sa zmazať našu stratu,” prisľúbil nakoniec.

Súvisiace články

Diskusia