logo F1online.skF1online.sk

Ocon sa pred kamerami nechcel vyjadrovať, ospravedlnil sa až na sociálnych sieťach

Esteban Ocon
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 5. 2024

Ani Alpine nemá rozhodnuté o svojej jazdeckej budúcnosti. S tímom sa spájajú rozličné mená a hovorí sa najmä o tom, že súčasní piloti sa snažia uniknúť čo najďalej. Nálada vnútri tímu zrejme nie je ružová a všetko len zhoršuje rivalita medzi tímovými kolegami. Tá sa prejavila naplno pri poslednom a úplne zbytočnom incidente medzi Oconom a Gaslym.

Ich šéf Bruno Famin bol z incidentu v prvom kole Veľkej ceny Monaka evidentne vytočený a Oconovi sa dokonca vyhrážal „dôsledkami“. Neskoršie informácie hovorili, že situácia sa trochu upokojila, čomu zrejme pomohol aj zisk jedného bodu. Stále však platí, že Williams vďaka deviatemu miestu Alexa Albona preskočil Alpine na ôsmom mieste Pohára konštruktérov.

Ocon sa pred kamerami nechcel vyjadrovať k samotnému incidentu, ale následne (možno aj pod tlakom okolností) sa ospravedlnil na sociálnych sieťach. „Dnešný incident bol moja chyba. Medzera bola príliš malá. Ospravedlnil som sa a dúfam v zaslúžené body pre tím,“ napísal Ocon na sociálnych sieťach ešte v priebehu pretekov.

Pred samotnými kamerami však zostal ticho. Pre televíziu Sky aj pre F1 TV povedal na margo zrážky v podstate to isté. „Bol to nešťastný incident. Ešte som ho poriadne nevidel, takže to nechcem komentovať,“ odkázal Ocon do kamery. Ospravedlnil sa až neskôr prostredníctvom sociálnych sietí.

Esteban bol rád nielen za Gaslyho bod pre tím, ale po tvrdom pristátí tiež za skutočnosť, že z toho vyviazol nezranený. „Bolo to tvrdé pristátie, ale už som zažil horšie. Samozrejme, bol to nešťastný incident, takisto je nešťastné, keď musíte odstúpiť takto skoro,“ povedal Ocon po pretekoch pre F1 TV.

„Snažili sme sa opraviť auto, ale, bohužiaľ, poškodenie bolo príliš veľké. Bolo to chaotické prvé kolo a dúfam, že tím dokáže získať nejaké body,“ dodal Ocon.

Súvisiace články

Diskusia