logo F1online.sk

Coulthard sa obáva toho, že Sainz vo Ferrari dlho nevydrží

Carlos Sainz
© Twitter/McLaren
Ladislav Király
Ladislav Király9. 11. 2020

Ferrari v budúcom roku nasadí na svoje pomery pomerne neskúsenú jazdeckú dvojicu v zložení Charles Leclerc – Carlos Sainz. Prvý menovaný má 23 rokov, druhý 26, pričom v F1 toho ešte veľa nezažili.

Leclerc už stihol ukázať enormné kvality a v tomto roku totálne valcuje Sebastiana Vettela. Sainz ešte výkonnostne až tak nezaujal, ale tiež má za sebou niekoľko solídnych úspechov. Dokáže sa však etablovať v Scuderii?

„Realita je taká, že obaja sú dosť umiernení a veľmi zdvorilí mladíci,“ povedal bývalý pretekár David Coulthard pre Channel 4. „Myslím si teda, že pochopia svoje úlohy v rámci tímu – a tými úlohami bude najlepší možný vývoj auta.“

„Skutočný boj medzi nimi rozhodnú stopky, pričom práve tie ukážu, kto bude lídrom tímu. Musím sa nazdávať, že spočiatku bude mať navrch Charles. Ten totiž rozumie tomu, ako je tím postavený a ako to tam všetko funguje.“

„Povedzme to tak, že Carlosovi musíme dať polovicu sezóny. Ak sa do toho okamihu nezačne Charlesovi vyrovnávať, prípadne nebude lepší, tak možno vo Ferrari ostane len veľmi krátko,“ zamyslel sa DC.

Keďže sa pravidlá pred budúcim rokom v podstate vôbec nemenia, neočakáva sa, že by bolo Ferrari schopné zaútočiť na dominantnú pozíciu Mercedesu a pravdepodobne sa nevyrovná ani Red Bullu.

Je dosť možné, že Scuderia sa orientuje hlavne na rok 2022 a príchod nových pravidiel. V tom prípade by Sainz mohol budúci rok považovať len za rok učenia. Ale nepredbiehajme, realitu uvidíme už onedlho.