logo F1online.sk

Podľa Coultharda na to Vettel už nemá, nič vraj neukáže ani v Aston Martine

Sebastian Vettel
© Facebook/Scuderia Ferrari
Ladislav Király
Ladislav Király9. 11. 2020

Sebastian Vettel sa v tomto roku vo Ferrari neuveriteľne trápi a dlhodobo nič nepredvádza. V úvode ročníka ešte sem-tam získal nejaké body, avšak v posledných siedmich podujatiach to boli len dve desiate miesta. Aj preto s Charlesom Leclercom na body prehráva už 18:85.

„Seb má to najlepšie už za sebou,“ povedal o ňom David Coulthard v rozhovore pre Channel 4. „Síce to je štvornásobný majster sveta, ale to všetko je už minulosť. Treba vnímať len prítomnosť a budúcnosť.“

Vettel po sezóne prestúpi do súčasného Racing Pointu, z ktorého bude Aston Martin. Časť fanúšikov mu ešte verí, avšak DC už nie.

„Neexistuje nič, čo by mohol spraviť pre to, aby ovplyvnil celkový dizajn auta. Nie je to totiž dizajnér. Jazdec je len akýmsi hlasom auta a keď si vyberáte tento hlas, tak chcete najrýchlejší a nie najpomalší…“

„Seb pravidelne končí mimo top 10 a je to tak už niekoľko pretekov. Áno, už je koniec. Dúfate, že v Racing Pointe opäť nájde svoju formu, ale ja o tom pochybujem,“ poznamenal Coulthard.

Všeobecne sa hovorí o tom, že Vettel už stratil akúsi iskru či motiváciu. Kedysi bol plný chute do práce, bavilo ho to, dlho do noci pomáhal mechanikom a pre Formulu 1 žil každým kúskom svojho tela. Dnes je to celkom iné a zdá sa, že nemá absolútne žiadnu motiváciu. Môže ju ešte nájsť a opäť ožiť?

„No, nikdy nehovor nikdy. Ja si však neviem predstaviť, čo také by mu v tíme stredu poľa mohlo pomôcť opätovne zapáliť tú vášeň,“ dodal David Coulthard.

Súvisiace články