logo F1online.sk

Pneumatiky sú extrémne krehké, hovorí Piastri

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl5. 5. 2024

Oscar Piastri bol v sobotu jediným zástupcom McLarenu v šprinte, v ktorom dokázal priviezť body za šieste miesto. Na rovnakej priečke sa následne kvalifikoval aj do pretekov. Aj on spomínal náročnú prácu s pneumatikami v horúcom počasí.

Pred rokom v Miami oba McLareny vypadli už v Q1, dnes vyštartujú z tretieho radu. Vyhliadky na posun dopredu sú však zložité.

„Určite dnes budeme schopní pretekať, na druhej strane, Ferrari bude zrejme o niečo rýchlejšie. Sme však v dobrej pozícii. Od auta mi ani veľa nechýba, som s ním pomerne spokojný,“ povedal Oscar Piastri, ktorý má nasadenú polovicu z balíka vylepšení, ktoré britský tím priviezol do Miami.

Niečo naznačil už šprint, v ktorom Austrálčan zostal na šiestom mieste za Carlosom Sainzom a Danielom Ricciardom. „Daniel veľmi dobre bránil, ja som zostal zaseknutý za ním a Carlosom. Nemohol som s tým veľa robiť. V špinavom vzduchu bolo ťažké využiť našu rýchlosť.“

V kvalifikácii sa papájoví nepriblížili k potenciálu, ktorý ukázali v piatok. Zaostali za Ferrari i Red Bullom, no sú pred svojimi priamymi konkurentmi Mercedesom i Aston Martinom.

Tretia časť kvalifikácie bola aj pre Piastriho náročná. „Trať sa nijako výrazne nezlepšovala, v druhom pokuse bolo ťažké nájsť nejaký čas. Pneumatiky sú extrémne krehké. Ak zatlačíte príliš, je to pri jednom kole koniec hry. Inak som však spokojný. Počas celej kvalifikácie som bol konzistentný. Nemyslím si, že v aute toho bolo omnoho viac,“ doplnil Oscar Piastri.

Aj v samotnom tíme očakávali po piatkových náznakoch o niečo viac. „Verili sme v niečo viac, zvlášť po výkone z piatka, no máme potenciál na dobré preteky. Rýchlosť Oscara z šprintu nám dodáva povzbudenie pre nedeľu,“ vyhlásil Andrea Stella, šéf tímu.