logo F1online.sk

Gasly v boxoch takmer zranil mechanika: Bolo to dosť strašidelné

Pierre Gasly
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2024

Tohtoročná sezóna je pre Alpine veľkým trápením. Francúzsky tím je aj naďalej bez bodu, Esteban Ocon skončil v Číne na nebodovanom jedenástom mieste a po incidente v boxoch dostala stajňa pokutu. Z nejakého dôvodu došlo k spusteniu monopostu Pierra Gaslyho na zem a rozsvieteniu zeleného svetla, aj keď pneumatika nebola ani zďaleka na svojom mieste. Môžeme hovoriť o šťastí, že sa nikomu nič nestalo.

Ako môže dôjsť k spusteniu monopostu na zem, keď pneumatika nie je ani nasadená, nieto ešte namontovaná? Nuž, je to zrejme len ďalší dôkaz, aká situácia panuje v tíme Alpine. Je jasné, že predpisy o bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci neboli dodržané, takže komisári naparili tímu pokutu 10-tisíc eur.

„Ach, bolo to dosť strašidelné,“ priznal po pretekoch Pierre Gasly, ktorý nebol za situáciu nijako zodpovedný, keďže urobil všetko správne – vyrazil na zelenú. „Rozsvietila sa zelená, takže som pustil spojku, ale v tom okamihu zasvietila opäť červená.“

„Vtedy som v spätnom zrkadle uvidel mechanika a tiež, že koleso nie je nasadené. Spočiatku som sa obával, ale našťastie je v poriadku. Už sa nám v tomto roku párkrát stalo, že sme stratili nejaký čas pri zastávke v boxoch, takže som si istý, že to podrobne preskúmame a zlepšíme smerom do budúcna,“ sľúbil Gasly.

Inak preteky francúzskeho pilota nestáli za reč. Jeho tímový kolega neúspešne atakoval body, kým Pierrova nedeľa po tomto incidente a ďalšom zdržaní prakticky skončila. Alpine sa v pretekoch len s ťažkosťami posúva dopredu, čo znamená, že tím a jeho jazdci musia urobiť v priebehu asi šesťdesiatich kôl všetko perfektne.

V prvom rade však potrebujú vylepšenia. Ocon mal v Číne k dispozícii nové a ľahšie šasi, ktorého sa Gasly dočká v Miami. „Je to len pár kíl, ale tiež má lepšiu aerodynamiku a vyšší prítlak. Najdôležitejšie je, že to funguje. Videli sme to už v tréningu. Som trochu netrpezlivý, ale v Miami dostanem aj ja tento balík. Budeme pokračovať v práci, pretože stále chcem viac a stále potrebujeme zlepšiť našu výkonnosť,“ povedal francúzsky pretekár.