logo F1online.sk

Sainz odmietol, že by podpísal s Mercedesom: Najlepšie možnosti sú stále otvorené

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2024

Minulý týždeň oznámili talianske motoristické médiá, že Carlos Sainz má vo vrecku zmluvu s Mercedesom. Veľmi známe a renomované zdroje sa nezhodli na dĺžke kontraktu, ale zhodli sa na tom, že je ruka v rukáve. Samotný španielsky pretekár sa však pred novinármi v Číne netváril, že by čokoľvek podpísal.

Zdroje sa v otázke budúcnosti Carlosa Sainza značne rozchádzajú. Podľa Talianov už podpísal, Briti a Nemci zostali ticho a podľa reportéra F1.com Lawrenca Barretta: „Zdroje hovoria, že Williams a Sauber sú dve najpravdepodobnejšie destinácie pre Carlosa Sainza, ak sa ho Red Bull nerozhodne spojiť s Maxom Verstappenom.“ Nuž, a viac svetla do prípadu nevniesol ani samotný španielsky pretekár.

Toho sa v Číne, prirodzene, pýtali na jeho budúcnosť, keďže minulý týždeň mu ušlo miesto v Aston Martine, s ktorým podpísal novú zmluvu Fernando Alonso. Sainz však zostáva pokojný. „Najlepšie možnosti zostávajú naďalej otvorené,“ vyhlásil španielsky pretekár očividne poukazujúc na Red Bull a Mercedes.

„Situácia na trhu si vyžaduje trochu viac času, čo je podľa mňa pozitívne. Bude trvať nejakú dobu, kým sa každý rozhodne, ale dobré možnosti zostávajú naďalej otvorené,“ zopakoval Sainz, podľa ktorého nemá žiadne novinky, o ktoré by sa mohol podeliť so svetom.

„Za posledných pár týždňov nedošlo takmer k žiadnemu posunu, takže vás nemám o čom informovať. Samozrejme, že sa to dostáva do bodu, keď čím skôr k niečomu dôjde, tým lepšie. Nie je to tak, že by to akokoľvek negatívne ovplyvňovalo moje výkony v tomto roku, ale stále je lepšie, keď to môžete dostať z hlavy čo najskôr. Vyžaduje si to však nejaký čas na rozhodnutie. Potrebujeme tomu nechať voľný priebeh a uvidíme, ako sa veci vyvinú,“ uzavrel Sainz.