logo F1online.sk

Po F1 aj MotoGP? Liberty Media vraj prevezme ďalšiu prestížnu súťaž

Lewis Hamilton a Valentino Rossi si vymenili motorku a auto
© Monster Energy
Tomáš Masár
Tomáš Masár28. 3. 2024

Vlastníci Formuly 1 z Liberty Media hodlajú po kráľovne motoršportu prevziať v poradí druhú z prestížnych motoršportových sérií – dvojkolesovú MotoGP. S informáciou prišlo niekoľko portálov na čele s Motorsport.com.

Vyššie spomenutý portál uvádza, že ide o de facto hotovú vec. Liberty Media a Dorna Sports – súčasný držiteľ televíznych práv MotoGP – mali uzavrieť dohodu o odstúpení za približne 4 miliardy eur, a to už pred niekoľkými týždňami.

Pôvodne sa mal celý prevod skompletizovať už pred premiérovými pretekmi MotoGP v Katare, no napokon sa tak zrejme stane v nasledujúcich dňoch, tesne predtým, než sa šampionát populárnej dvojkolesovej súťaže presunie do Spojených štátov amerických.

Okrem Motorsport.com a niekoľkých ďalších motoršportových portálov považuje celú vec za uzatvorenú aj Financial Times, ktorý avšak v stredu uviedol, že skompletizovaniu transferu môžu ešte zabrániť protimonopolné úrady.

Nestalo by sa tak po prvýkrát. F1 a MotoGP už v minulosti vlastnil jeden a ten istý majiteľ, ktorým bol investičný fond so sídlom v Luxembursku CVC Capital Partners, a ktorý sa pod tlakom európskych protimonopolných úradov v roku 2006 vzdal MotoGP.

Pokiaľ by Liberty Media napokon nebolo umožnené prevziať po F1 aj MotoGP, držiteľom práv Dorna Sports sa núka záujemcov viac než dosť. Za zmienku stojí katarský investičný fond Qatar Sports Ivestments či TKO Group Holdings, ktorý sa pohybuje v mediálnom a zábavnom priemysle.

Súvisiace články