logo F1online.sk

Vráti sa Sainz do Red Bullu? Po takomto výkone nič nemožno vylúčiť, vyhlásil Horner

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2024

Carlos Sainz po víťazstve v Melbourne pripomenul, že v nasledujúcej sezóne je stále nezamestnaný a dúfa, že ďalší triumf na životopise mu pomôže to zmeniť. Možno to tak skutočne bude. Christian Horner avizuje, že Sainz by sa mohol pripísať na zoznam kandidátov o miesto v Red Bulle.

Po prestupe Lewisa Hamiltona je Carlos Sainz najlukratívnejším artiklom na prestupovom trhu. Stále je mladý, ale už má dosť skúseností, a keďže vo Formule 1 je váš talent posudzovaný podľa posledných výsledkov, tak aj perspektívny. Pri pohľade na súčasnú formu Daniela Ricciarda určite.

“My v Red Bulle Racing chceme mať najlepšiu možnú jazdeckú dvojicu a niekedy sa treba pozerať aj mimo vášho revíru,” uviedol Christian Horner, ktorý má teraz v jazdeckej akadémii relatívne suchoty. Liam Lawson by si šancu zaslúžil, no Helmut Marko ho chce najskôr vidieť v monoposte Racing Bulls.

Šéf Red Bullu vzápätí nadhodil poznámku s narážkou na Carlosa Sainza: “Dnešné preteky vyhral veľmi rýchly a zatiaľ nezamestnaný jazdec. Pri niektorých pilotoch je teda jazdecký trh dosť dynamický.”

Návrat Carlosa Sainza by v podstate bolo prijatím “strateného syna”, ktorý medzičasom okúsil vody Renaultu, McLarenu aj Ferrari. Naozaj by ho červení býci boli ochotní prijať späť?

“Pozrite, vzhľadom na takýto výkon nemôžete vylúčiť žiadnu možnosť. Namiesto toho si budete chcieť na rozhodnutie dopriať čas,” naznačil ďalší postup Horner. “A Checo bol oslabený. Mali sme skvelý vstup do sezóny, takže nie sme v žiadnom zhone. Carlos je jediný pilot, ktorý vlani dokázal poraziť Red Bull, nuž sa zdá, že on je naším úhlavným nepriateľom.”

Súvisiace články