logo F1online.sk

Horner: Gasly má s Red Bullom dlhodobú zmluvu

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 10. 2020

Red Bull nie je spokojný so súčasnými výkonmi Alexa Albona, rozhliada sa teda po náhradách. V hre je zotrvanie Albona, no stále väčšmi sa skloňuje angažovanie Nica Hülkenberga či Sergia Péreza. O návrate Pierra Gaslyho v Milton Keynes neuvažujú, čo francúzskeho mladíka trochu prekvapilo.

Helmut Marko i Christian Horner niekoľkokrát zopakovali, že Gaslyho návrat od Red Bullu by „nedával zmysel“. Francúz si však svojimi výkonmi stále väčšmi pýtal druhú šancu. Začal ešte vlani pódiom v Brazílii, tento rok pridal víťazstvo v Monze a vynikajúce výkony podáva prakticky víkend čo víkend. Napokon však nebol prizvaný ani len k rokovaciemu stolu.

„Som trochu prekvapený, že o mne ani neuvažovali. Mám s Toro Rosso dve pódiá, táto sezóna je z mojej strany dobrá,“ povedal Gasly novinárom v Taliansku. Na jeho slová i konanie Red Bullu zareagoval boss tímu Christian Horner.

„Myslím, že sme mu to dali jasne najavo,“ vyhlásil na margo 24-ročného Francúza. „Je kľúčovou súčasťou tímu AlphaTauri, ktorý má oproti Toro Rosso odlišné ambície. Už to nie je juniorský, ale sesterský tím, čo som už predtým spomínal.“

„Sme nadšení z Pierrových výkonov a jeho práce. Je tam šťastný, tím je s ním spokojný, tak prečo by sme to mali rozbíjať? Myslím, že mu to bolo jasné. Má s Red Bullom dlhodobú zmluvu na niekoľko ďalších rokov,“ povedal Horner.

„Pri našich vzájomných diskusiách sme k nemu boli otvorení, dali sme mu najavo, že jeho budúcnosť patrí AlphaTauri. Jednoducho kvôli meniacej sa povahe tímu aj meniacim ambíciám,“ uzavrel boss Red Bullu.

Súvisiace články