logo F1online.sk

Hamilton: Ešte mi netikajú biologické hodiny

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 10. 2020

Pýtať sa v najbližších rokoch Lewisa Hamiltona na koniec kariéry je asi zbytočné. Britský šampión sa necíti starý a na ústupe. Má hlad a chce pokračovať. Vraj keď ho stratí, zavesí kombinézu na klinec.

Kimi Räikkönen a Alfa Romeo dnes oznámili predĺženie spolupráce o ďalší rok. Fínsky veterán pritom ku koncu budúcej sezóny oslávi 42. narodeniny. Do Formuly 1 sa vracia aj Fernando Alonso, ktorý podpísal s Renaultom dvojročnú zmluvu. Po jej skončení bude mať „El Nano“ 41 rokov. A nezabúdajme ani na Michaela Schumachera. Ten mal pri svojom druhom konci kariéry 43 rokov. A práve na nemeckého šampióna si spomenul Lewis Hamilton pri otázke na svoj vek.

„Myslím, že každému tikajú biologické hodiny, no podľa mňa mám od toho ešte naozaj ďaleko,“ povedal Hamilton na tlačovej konferencii. „Keď sa pozriete na Michaela Schumachera, tak ten pretekal do 43 rokov a stále bol neskutočne fit. Celé je to o stave mysle, trávení vášho času, tréningu a podobne.“

„Takisto je dôležité mať stále hlad po pretekaní. Poznám sa, keď s tým budem chcieť seknúť, veľmi rýchlo si to priznám. Budem vedieť, kedy mám dosť.“

„Pokým budem chcieť, budem schopný jazdiť. Nemyslím si, že moje reakcie sa zhoršia, pokým nebudem mať 45 rokov alebo tak nejak. Nie som tu však preto, aby som zostal tak dlho, ako len budem môcť. Pokračujem, pretože milujem čo robím a cítim, že sa dokážem zlepšovať. Z roka na rok sa toho učím viac aj o sebe, je to nádherný proces,“ šesťnásobný šampión.

Súvisiace články