logo F1online.sk

Horner bol vo štvrtok skalopevne presvedčený, že Verstappen nikam neodchádza

Max Verstappen a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2024

Všetko nasvedčovalo tomu, že kauza okolo Christiana Hornera pomaly utíchne. Tím urobil všetko možné, aby utíšil otázky, ale vzhľadom na netransparentné vyšetrovanie a množstvo špekulácií môžu nepríjemnosti pretrvávať celé týždne. Dvojnásobne to platí v prípade, že by mohol byť suspendovaný a vyhodený najbližší spojenec Maxa Verstappena.

Jos Verstappen po skončení Veľkej ceny Bahrajnu v médiách pomerne nevyberavo zaútočil na Christiana Hornera. Tlačové konferencie pred štartom Veľkej ceny Saudskej Arábie však ukázali, že Jos nehovoril za svojho syna Maxa, ktorý vyjadril túžbu pokračovať v Red Bulle aj v roku 2025. Horner tak mal na štvrtkovej tlačovej konferencii šéfov tímov všetky tromfy v rukáve.

„Hovoril som s Josom po skončení veľkej ceny a, samozrejme, pogratuloval som mu k výkonu, ktorý podal jeho syn,“ povedal boss Red Bullu novinárom na štvrtkovej tlačovej konferencii šéfov tímov. „Myslím si, že je v kolektívnom záujme všetkých, aby sme sa spoločne dohodli, že ideme ďalej a sústredíme sa na budúcnosť. Obaja máme záujem na tom, aby jeho syn dostal to najlepšie, mal v rukách tie najlepšie autá, dostali sme z neho to najlepšie a začal sezónu tým najlepším možným spôsobom.“

Spoločné športové záujmy sú viac než osobné spory. Ako to už v tomto svete býva, všetko je otázka „pre a proti“ a kým dostane Max Verstappen od Red Bullu najlepšie auto, nemá dôvod odchádzať ani v prípade, že svojho šéfa z duše nenávidí. Vo Formule 1 sa všetko riadi úspechom, nie osobnými spormi. Horner preto nepochybuje, že jeho najväčšia hviezda zostane verná Red Bullu.

„Som si istý, že áno. Má okolo seba skvelý tím, veľmi mu verí a spoločne sme toho dosiahli strašne veľa. Spoločne sme sa zmluvne zaviazali až do roku 2028 a tím i Max sú odhodlaní nadviazať na úspech, ktorý sme už dosiahli,“ ubezpečuje Horner.

„Všetkých 55 víťazstiev vybojoval v monopostoch Red Bullu, všetky pódiové umiestnenia dosiahol vo farbách Red Bull Racing. Sme odhodlaní na to nadviazať a v budúcnosti pridať, dúfajme, mnoho ďalších,“ povedal Horner.

Ten nezabudol podčiarknuť, že Jos hovorí za seba a Max tiež hovorí za seba. Presne tak vraj treba vnímať vyjadrenia oboch mužov. „Maxov otec zohral v jeho kariére kľúčovú úlohu a dostal ho do Formuly 1. Ale Jos hovorí za seba a Max tiež hovorí za seba. Mohli sme sledovať, ako sa z tínedžera stal mladý muž, ktorý dosiahol všetky tie úspechy. Nie je na mne, aby som komentoval vzťahy medzi otcami a jazdcami, pretože každý je jedinečný,“ povedal šéf Red Bullu.

Ako sme uviedli, tieto slová padli ešte vo štvrtok a keďže v piatok večer sa spustila nová lavína v súvislosti s možným suspendovaním Helmuta Marka, očakávame ďalšiu sériu otázok, rozhovorov a nejasných odpovedí.

Súvisiace články