logo F1online.sk

Russell s Latifim zostávajú, potvrdil Williams

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala30. 10. 2020

Rozruch okolo jazdeckej dvojice Williamsu po dnešku utíchne. Po neurčitom vyjadrení zastupujúceho šéfa tímu Simona Robertsa z minulého týždňa sme sa v piatok v Imole dočkali jasnej odpovede. Russell s Latifim zostanú vo Williamse aj po skončení tejto sezóny.

Keď sa novinári pred týždňom snažili na Simona Robertsa zatlačiť, aby potvrdil, že sa jazdecká dvojica medzi sezónami 2020 a 2021 meniť nebude, odpovedal zastupujúci šéf Williamsu vyhýbavo: “Koluje množstvo špekulácií a na trhu je veľa dobrých jazdcov hľadajúcich voľné sedačky. Dorilton kúpil tím a nič nezmenil. Nemôžem povedať viac než toto.”

Zmenil sa majiteľ tímu a Toto Wolff tiež nepôsobil veľmi presvedčene o tom, že George Russell sa v Grove udrží. Odkázal len, že je na Williamse, aby sám vyriešil jazdeckú otázku. Mercedes sa mu vraj nechce vyhrážať a vyhadzov Georga Russella nijako nenaštrbí vzťah medzi týmito tímami.

K tomu sa v nemeckých médiách objavili správy, že noví majitelia našli v kontraktoch jazdcov diery, vďaka ktorým by vedeli predčasne ukončiť ich platné kontrakty. Keď sa k tomu všetkému pridal aj samotný Roberts so svojím neurčitým vyjadrením, verejnosť dostala za priehrštie náznakov, že sa niečo na prestupovom trhu deje.

Hovorilo sa predovšetkým o Sergiovi Pérezovi, ktorý si vraj robil zálusk na Russellov kokpit. Okrem balíka peňazí by do tímu priniesol aj plno skúseností a istotu kvalitných výkonov.

“Minulý týždeň som asi spôsobil trochu chaos,” pripustil dnes Simon Roberts na tlačovke. “Je mi to ľúto. Nechceli sme komentovať situáciu okolo jazdcov. Ako George povedal, Claire už tento rok oznámila, ako to bude vyzerať. Nič sa nemení, toto je naše jazdecké zloženie pre túto sezónu a tiež budúci rok. Som s nimi veľmi spokojný. Tešíme sa, že s nimi budeme pokračovať.”

Pérezovi tak z hľadáčika vypadol Williams. Po rozdelení kokpitov v Alfe Romeo tak zostáva Haas a veľmi atraktívny post vedľa Maxa Verstappena v Red Bulle.