logo F1online.sk

Horner nepochybuje o svojom zotrvaní na čele Red Bullu: Keď ma neodvolali doteraz…

Christian Horner
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár6. 3. 2024

Christian Horner sa v posledných týždňoch „tešil“ pozornosti médií ako nik iný – nie však v pozitívnom slova zmysle. Brit čelil internému vyšetrovaniu pre údajné sexuálne obťažovanie, ktorého sa mal dopustiť voči jednej zo svojich zamestnankýň. Napriek tomu, že Red Bull šéfa rovnomenného tímu nateraz neodvolal, kauza vyvoláva aj naďalej plno otáznikov a budúcnosť Hornera v radoch „červených býkov“ visí na vážkach – hoci on samotný o svojom zotrvaní na čele tímu z Milton Keynes ani v najmenšom nepochybuje.

Horner bol po vyše mesačnom internom vyšetrovaní zbavený obvinení a neprišiel tak o pozíciu šéfa tímu. Napriek tomu, že sa kauza formálne uzavrela, nemá Brit ani zďaleka vyhrané. Odchodom z Milton Keynes sa v prípade Hornerovho zotrvania údajne vyhrážajú tak Adrian Newey, ako aj Helmut Marko a Max Verstappen, čo by de facto znamenalo rozklad najúspešnejšieho celku posledných rokov.

Oveľa jednoduchším riešením by preto bolo, ak by z Red Bullu odišiel Horner. Brit samotný však nad odchodom neuvažuje a je skalopevne presvedčený o tom, že z pozície šéfa tímu odvolaný nebude.

„Ak by ma chceli odvolať, už by som tu nebol,“ vyslovil sa „lodivod“ Red Bullu, ktorý následne uviedol, že tím zostáva pod jeho vedením jednotný a nie je nič pravdy na informáciách, ktoré sa šíria v médiách. „Sme veľmi silným tímom, ktorý sa teší obrovskej podpore fanúšikov a rovnako tak skvelých partnerov a akcionárov. Pokiaľ by sme neboli jednotní, nič z toho, čo sa nám podarilo, by sme nedokázali.“

Otázkou tiež zostáva, či by boli Newey, Marko a Verstappen ochotní odísť v tom najlepšom. Hoci sú nezhody panujúce v Red Bulle očividné, rakúsky celok aj naďalej neohrozene kraľuje štartovému poľu. Potvrdil to na nedávnych pretekoch v Bahrajne, kde zaknihoval double.

„Za tento výsledok patrí jedno veľké poďakovanie všetkým mužom a ženám v Milton Keynes, ktorí počas zimy nesmierne tvrdo pracovali a prišli s ďalším skvelým autom,“ poznamenal Horner. „Dizajnéri a tím ako celok odviedol skvelú prácu. Rozhodne nezaspali na vavrínoch.“

„Všetci sa neustále usilovali posúvať hranice. Výsledkom je množstvo inovatívnych nápadov na aute, ktoré vďačí za svoju podstatu síce RB19, ale za zvyšok silnému vývoju,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články