logo F1online.sk

Jos Verstappen rozhojdáva loď a Hornera vyháňa z tímu: Takto to nemôže pokračovať

Christian Horner a Geri Galliwellová
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 3. 2024

Red Bull začal novú sezónu ako z rozprávky, no týka sa to len jeho výkonov na trati. V zákulisí to očividne vrie. Proti Christianovi Hornerovi sa už otvorene postavil Jos Verstappen a ukazuje mu dvere. V opačnom prípade vraj hrozí, že rakúska stajňa “exploduje”.

Tak už možno začíname tušiť, odkiaľ vietor fúkal, keď o vyšetrovaní Christiana Hornera vedel najviac zrovna holandský De Telegraaf. Ukazuje sa tiež, že špekulácie o nezhodách medzi Hornerom a Verstappenovcami — minimálne otcom Josom — ani zďaleka nepatrili do sveta fantázie.

Šéf Red Bullu však naďalej sedí na svojej stoličke, akoby sa nič nestalo. Vyšetrovanie s jeho pozíciou nepohlo, nuž Hornerovi odporcovia zaradili na vyšší prevodový stupeň, keď zverejnili údajné dôkazy z vyšetrovania aj s fotografiami z komunikácie. Jos Verstappen v reakcii volá po Hornerovom odchode.

Vďaka rozhovoru pre Daily Mail sa Jos Verstappen dostal na titulky športových sekcií britskej tlače. “Dokým bude na svojej pozícii, tak v tíme bude napätie,” nechal sa počuť otec úradujúceho majstra sveta, ktorý sa vraj s Hornerom po bahrajnskej kvalifikácii pohádal. “Tímu hrozí, že bude rozobratý zvnútra. Takto to nemôže pokračovať, tento tím exploduje. On sa hrá na obeť, pritom je to on, kto spôsobuje problémy.”

Zbaviť sa šéfa červených býkov však nebude vôbec jednoduché. Jos Verstappen ako otec hviezdneho jazdca Red Bullu bude vo vnútri tímu potrebovať spojencov, no zrejme ani celá Mateschitzova strana nemá dostatočný vplyv na to, aby pohla 51 percentami thajských majiteľov Júvitjovcov.

Júvitjovci dali v sobotu najavo svoju lojálnosť aj bez toho, aby museli médiám riecť čo i len jedno jediné slovo. Bohato stačilo, že sa pred pretekmi na štartovom rošte promenádovali s Christianom Hornerom podobne ako Geri Halliwellová.

Jos Verstappen napokon zdôraznil, že on nemá záujem rozpútať vojnu v tíme a nemá ani prsty v uniknutej komunikácii. “To nedáva zmysel. Prečo by som to robil, keď sa tu Maxovi tak darí?”

Max Verstappen si v Bahrajne dával pozor na jazyk

Max Verstappen je pre Red Bull takisto životne dôležitý. Monopost RB20 je postavený okolo neho a sám s ním vie najlepšie narábať. Ak by mal tím viesť Sergio Pérez, v Milton Keynes by mali dôvod obávať sa, či sa im podarí získať ďalší jazdecký a konštruktérsky titul.

Preto aj Max Verstappen musel v priebehu víkendu odpovedať na viacero otázok týkajúcich sa Christiana Hornera. “Pozrite, keď vidím, ako Christian riadi tento tím, musím povedať, že je to špičkový šéf. Z hľadiska výkonnosti to ani nemôžete spochybňovať,” opatrne vyberal slová. “A presne to riešim aj ja.”

“S Christianom sa veľa zhovárame. Počas víkendu je plne oddaný tomuto tímu. Samozrejme, je tu pre výkony, aj keď možno je trochu rozptyľovaný. Ako som však povedal, my sa koncentrujeme na výkonnostnú stránku. Takto tu všetci spolu pracujeme,” doplnil.

Súvisiace články