logo F1online.sk

Novinárom a šéfom tímov pristála v mailoch zásielka, má ísť o dôkazy proti Hornerovi

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 2. 2024

Red Bull v stredu oznámil svetu, že interné vyšetrovanie Christiana Hornera je na konci. Po dnešnom popoludní je však isté, že táto kauza ešte bude mať dohru. Anonymný zdroj mal totiž novinárom a najdôležitejším osobnostiam vo Formule 1 rozposlať časť dôkazového materiálu.

Po uzavretí vyšetrovania zostala v ústach mnohých novinárov, ale aj fanúšikov pachuť. Určite môžeme považovať za správne, ak sa Red Bull rozhodol chrániť súkromie oznamovateľa, no je na zváženie, či bolo vhodné zachádzať do úplne opačného extrému a vo vyhlásení neuviesť absolútne nič.

Podľa všetkého sa tento prístup Red Bullu nepáčil ani doposiaľ neznámej osobe, ktorá mala všetky dôkazy k dispozícii. Je len otázkou času, kedy sa objavia na verejnosti. Niekoľko stoviek novinárov ich už totiž môže študovať.

“Stovky novinárov dostali od anonymného účtu email s odkazom na Google Drive priečinok, ktorý obsahuje ‘dôkazy proti Christianovi Hornerovi’,” prezradila na Twittri Jenna Fryerová, reportérka agentúry AP. “Okrem novinárov bol priečinok odoslaný aj ostatným šéfom tímov, Liberty Media, Stefanovi Domenicalimu a mnohým ďalším. Priečinok obsahuje fotografie správ z WhatsAppu a ďalšie snímky.”

Zatiaľ nie je jasné, čo presne je obsahom tohto priečinku, a či bude potvrdením aj závažných obvinení zo sexuálneho obťažovania, alebo “len” kontrolného správania Christiana Hornera, o ktorom sa spočiatku hovorilo.

Nejaké náznaky však už máme. “Toto je hotová smršť,” skonštatoval Joe Saward, ktorý sa takisto ocitol na zozname príjemcov. “Svetu Formuly 1 bola práve rozposlaná polovica celého príbehu. Ak sa dostane na svetlo sveta CELÝ PRÍBEH, bude to naozaj škaredé.”

“Z etického hľadiska nemôžem nič z tohto zdieľať, kým AP nepotvrdila autenticitu všetkých informácií. Na zozname adresátov je dostatočne veľa ľudí na to, aby niekto uspokojil vašu túžbu tento materiál vidieť čím skôr,” poznamenala Fryerová.

Christian Horner vo štvrtok odmietol odpovedať na otázky týkajúce sa vyšetrovania i napriek tomu, že sa už skončilo. Šéf Red Bullu však od prvého momentu zdôrazňuje, že je nevinný. Podľa britských médií už 5. februára na zasadnutí Komisie F1 všetkých šéfov tímov ubezpečoval, že bol krivo obvinený.

Súvisiace články