logo F1online.sk

Organizátori VC v Imole sa obávajú, že vláda fanúšikom napokon zakáže vstup

Imola, Taliansko
© Autodromo Imola
Ladislav Király
Ladislav Király26. 10. 2020

Počas víkendu nás čaká Veľká cena regiónu Emilia Romagna na slávnom okruhu v Imole. Organizátori už pred časom potvrdili, že na tribúny bude môcť prísť 13 000 divákov, ktorí sa budú musieť držať prísnych protokolov, avšak napokon to vôbec nie je také isté.

Veľkou časťou Európy totiž lomcuje druhá vlna globálnej pandémie a situácia sa s príchodom zimy pomerne rýchlo zhoršuje. Taliansko nie je výnimkou a v nedeľu pribudlo vyše 21 000 nových prípadov ochorenia. Nie je teda vylúčené, že kompetentní zasiahnu.

„Dúfame, že inštitúcie budú akceptovať túto príležitosť na experimentovanie s inovatívnym spôsobom manažovania vonkajších podujatí,“ povedal zástupca promotéra Formula Imola pre La Gazzetta dello Sport.

„Umožnilo by to pokračovanie s ekonomickými aktivitami, ktoré sú inak odsúdené na zánik a vyhynutie. Treba myslieť na zabezpečenie budúcnosti tisícok ľudí pracujúcich v tomto sektore,“ dodal zdroj.

K situácii týkajúcej sa nového typu koronavírusu sa vyjadril aj pretekár McLarenu Carlos Sainz, ktorého takisto zaujala zhoršujúca sa situácia. „Aj keď spravíte všetky možné opatrenia, tak vírus predsa len môžete dostať,“ uviedol. „No a pre jazdca to znamená vynechanie jedného či dvoch podujatí.“

„Aj v iných odvetviach vidíme, že mnoho športovcov má pozitívne testy – a určite nie preto, že by si nedávali pozor. Deje sa tak preto, lebo tomuto vírusu naďalej plne nerozumieme,“ poznamenal Carlos Sainz.

Súvisiace články