logo F1online.sk

Podľa Wolffa sa rozdelenie stratégií „ťažko vysvetľuje“

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 10. 2020

Záver prvého stintu Mercedesu. Lewis Hamilton je v čele, smeruje do boxov hoci na boxový múrik reportuje, že jeho pneumatiky sú na tom dobre. Tím mu obúva tvrdú zmes. V nasledujúcom kole je na rade Valtteri Bottas, ten si vyžiada iné pneumatiky, než jeho kolega a od tímu chce mäkké. No nedostane ich.

V konečnom dôsledku to bola zo strany Mercedesu dobrá voľba. Mäkké pneumatiky v Portimau skrátka nefungovali, tímy sa im vyhýbali a keď už sa napokon našiel „odvážlivec“, ktorý ich skúsil, tak nedokázal jazdiť konkurencieschopné časy. Na druhú stranu je šampionát v zásade rozhodnutý. Vo zvyšných piatich podujatiach sezóny môžu tímy získať maximálne 220 bodov a aktuálny náskok Mercedesu pred Red Bullom je 209. Napriek tomu nedostal Valtteri príležitosť zvoliť si stratégiu.

„Rozdeľovanie stratégií je niečo, čo robíme príležitostne, vždy je to zložitá situácia,“ povedal šéf Mercedesu Toto Wolff. „Ak poviete vedúcemu jazdcovi, že idete na hardy, pretože veríte, že toto je tá správna voľba a potom vás druhý začína presviedčať o niečom inom, tak to len ťažko vysvetlíte.“

„Nechceme do toho príliš zasahovať, aj keď prídu situácie, v ktorých týmto žiadostiam vyhovieme. Boli sme však presvedčení, že tvrdá zmes je tou správnou voľbou. Z toho, čo sme videli bolo jasné, že tvrdé sú lepšie, než stredné a mäkké. Len sa pozrite na Checa alebo Estebana v závere, mäkké gumy skrátka nefungovali,“ povedal Wolff.

„Ukázalo sa, že je to tá najhoršia pneumatika. Boli sme v našom rozhodnutí pevní, pretože sme predpokladali, že takto to bude lepšie,“ uzavrel Rakúšan.

Súvisiace články