logo F1online.sk

V lepšej forme som ešte nebol, zastrája sa pred štartom novej sezóny Gasly

Pierre Gasly
© Renault SAS
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 2. 2024

Formula 1 má pred sebou nový ročník. Prípravy finišujú a už v stredu sa objaví na trati v Bahrajne všetkých desať nových monopostov. Zakončí sa tým jeden dlhý cyklus prípravy. Pripravovať sa museli aj jazdci, z ktorých mnohí vyzerajú a pôsobia pred štartom nového ročníka ako bodybuilderi.

Výnimkou nie je ani veľký fanúšik posilňovní Pierre Gasly, ktorý však vlani okrem svalov predviedol aj nemálo pretekárskeho umenia. Bez poriadneho auta je vám však všetok talent a svaly nanič, takže nový monopost A524 musí priniesť obrovský krok vpred.

„S novým autom sme zvolili odvážny prístup po tom, čo sme mali vlani pocit stagnácie. Aj keď sme sa párkrát dostali na pódium, nebolo to dosť dobré,“ povedal médiám Pierre Gasly pri predstavení nového monopostu A524. „Cítili sme, že potrebujeme ísť do tohto nového projektu. Vieme, že začiatok roka môže byť ťažší, než by sa nám páčilo, ale potom možno bude nasledovať strmá krivka vývoja, takže taký je náš cieľ.“

„Ja osobne som v najlepšej fyzickej forme. Mám za sebou sedem rokov vo Formule 1 a dostatok skúseností s týmto tímom. Teraz presne viem, na čom musím pracovať, ako sa musím pripraviť. Cítim sa dobre, ale najskôr musíme preskúmať nové auto a od toho sa potom odraziť,“ dodal Gasly.

Ten má za sebou dva zaujímavé roky. Jeho posledná sezóna s AlphaTauri bola poznamenaná demotiváciou a Pierra sme často vídali skôr na párty alebo v posilňovni než v továrni. Vlani však pri svojej prvej sezóne s Alpinom ukázal, aký je rýchly, keď zanechal určite lepší dojem – a potvrdili to aj čísla – než jeho tímový kolega Esteban Ocon.

V zime tvrdo trénoval v Dubaji a na štart novej sezóny je vraj pripravený lepšie než kedykoľvek predtým. „Po fyzickej a mentálnej stránke som na tom lepšie než kedykoľvek predtým. Veľmi sa teším na štart novej sezóny. Vieme, že 24 veľkých cien znamená veľmi vypätú sezónu. Čaká nás veľa cestovania, čo výrazne limituje čas na tréning. Musíme si preto vytvoriť dostatočnú svalovú kapacitu ešte pred štartom sezóny,“ povedal Gasly.

„Dosť som sa v Dubaji zapotil, ale je to dobrá príprava na Bahrajn a Saudskú Arábiu. Bol tam aj Júki Cunoda, dobre sme si zajazdili na motokárach, párkrát sme na seba narazili v posilňovni, tlačili sme jeden druhého dopredu a tiež sme si trochu zahrali padel. Bola to zábava a tiež sme si trochu vyskúšali ono súťaživé myslenie,“ uviedol francúzsky pretekár.

Vlani bol jeho tím odsúdený na šieste miesto. Už pomerne skoro bolo jasné, že Alpine je lepší než tí za nimi, ale zas horší než tí vpredu. Napriek dvom pódiám to nebola pre tím pozitívna sezóna a získal o 53 bodov menej než v sezóne 2022.

„Vlani sme si odniesli dve trofeje za pódiové umiestnenia, ale v tejto sezóne ich určite chceme viac,“ vyhlásil víťaz Veľkej ceny Talianska v roku 2020. „Práve som oslávil 28. narodeniny, takže určite nastal čas pozbierať ďalšie trofeje a naháňať druhé víťazstvo. Vo Formule 1 som práve preto, že chcem bojovať o tie najvyššie pozície.“

„Cieľ pre mňa osobne je vždy rovnaký – odviesť čo najlepšiu prácu pre tím s autom, ktoré mám k dispozícii,“ vyhlásil Gasly.

Súvisiace články