logo F1online.sk

Že nevychádzam s Verstappenovcami? Blbosť, pred pár dňami sme boli v kontakte, hovorí Horner

Max Verstappen a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Šéf Red Bullu Christian Horner tvrdí, že vzťahy medzi ním a Maxom, resp. Josom Verstappenom, sú na skvelej úrovni. Britovo vyjadrenie prišlo v čase, keď sa v médiách šepká o jeho nezhodách s dvojicou Holanďanov, ktorí sa údajne majú usilovať o Hornerov odchod z tímu.

Christian Horner prežíva neľahké obdobie. Päťdesiatročný Angličan čelí vyšetrovaniu pre údajné sexuálne obťažovanie zamestnankyne, ktoré ho môže v krajnom prípade pripraviť o vedúcu pozíciu v Red Bulle.

Niektoré zdroje hovoria o tom, že o predčasný koniec Hornera v Milton Keynes sa majú usilovať aj Max a Jos Verstappenovci, ktorí sú vraj s „lodivodom“ Red Bullu dlhodobo na nože a ich lojalita patrí predovšetkým Helmutovi Markovi.

Christian Horner však vylučuje, že by medzi ním a dvojicou Holanďanov panovali nezhody – práve naopak. Brit tvrdí, že s trojnásobným šampiónom a jeho otcom vychádza zadobre a informácie, s ktorými prišli poniektoré médiá, sa nezakladajú na pravde.

„Nie, určite nie,“ odvetil Horner na otázku Sky Sports, či má nezhody s niekým z dvojice Max Verstappen – Jos Verstappen. „Veď len pre pár dňami som sa stretol s Maxom a Josom v Silverstone. Max venuje všetku pozornosť nadchádzajúcemu ročníku. V súvislosti s vyšetrovaním (kauzy Horner, pozn. red.) mi navyše viackrát vyjadril podporu. Teším sa, že spolu budeme spolupracovať aj ďalšiu sezónu.“

Horner taktiež vyvrátil tvrdenia, že by vládlo napätie medzi ním a Helmutom Markom, a rovnako tak poprel informácie o údajnom mocenskom boji, ktorý má po smrti Dietricha Mateschitza prebiehať v Red Bulle.

„Špekulácie sa budú viesť neustále. Pravou však je, že ako tím držíme spolu, vždy tomu tak bolo a bude tomu tak aj naďalej,“ poznamenal dosiaľ jediný šéf „červených býkov“. „Sme jeden tím a jeden tábor ľudí. Podpora zo strany funkcionárov je fenomenálna, bez nej by sme tu neboli. Reči, ktoré sa šíria, preto nie sú založené na pravde,“ uzavrel Horner.

Súvisiace články