logo F1online.sk

Vyšetrovanie vyvolalo ohlasy vo vnútri tímu, priznal Horner

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Šéf Red Bullu Christian Horner priznal, že vyšetrovanie jeho osoby pre údajné zasielanie nevhodných obrázkov podriadenej, bolo v tíme z Milton Keynes po dobu niekoľkých dní hlavnou témou a vyvolalo „určité ohlasy“. Interná kríza je však už údajne zažehnaná, rakúsky celok je jednotný a sústreďuje sa na výzvy, ktorého ho čakajú v roku 2024.

Christian Horner je na čele Red Bullu od jeho vzniku v roku 2005, no po dlhých devätnástich rokoch si možno už čoskoro bude nútený zbaliť kufre. Šéf “červených býkov” totiž údajne posielal nevhodné správy svojej podriadenej, za čo v súčasnosti čelí vyšetrovaniu.

Ako sa kauza „Horner“ napokon rozuzlí, nateraz povedať nemožno. Jedno je však isté: Britovo vyšetrovanie vyvolalo ohlasy naprieč celou Formulou 1, vrátane samotného Hornerovho pôsobiska Red Bullu.

„Vyšetrovanie vyvolalo ohlasy vo vnútri tímu, ale tím je aj naďalej súdržný. Všetko funguje ako obvykle,“ nechal sa počuť Horner pre Motorsport.com. „Tím sa už plne pripravuje na nadchádzajúcu sezónu a vyzerá to tak, že je vo veľmi dobrej forme.“

„Plne sa sústredíme na pretekanie. Tešíme sa na budúcotýždňové predsezónne testy v Bahrajne a to, že uvidíme na trati RB20. Všetci sa v súčasnosti sústredíme iba na jedno: nové auto. V tomto sme na jednej lodi.“

A čo Hornerovo vyšetrovanie? Azda berie celú kauzu „lodivod“ Red Bullu na ľahkú váhu? Samozrejme, že nie. Brit je vo vyšetrovaní plne súčinný, ale prioritu pred svojou budúcnosťou dáva tej tímovej.

„Prebieha vyšetrovanie, s ktorým som plne súčinný a na ktorého rozuzlení plne spolupracujem. To je však druhoradé. Prioritou je čo najlepšie sa pripraviť na nadchádzajúcu sezónu,“ doplnil Horner.

Súvisiace články