logo F1online.sk

Do skončenia vyšetrovania sa ma nič nepýtajte, odkázal Marko

Christian Horner a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 2. 2024

Štvrtok, 15. februára, mal byť dňom predstavenia nového monopostu Red Bullu. Miesto toho bude dňom Christiana Hornera. Vyšetrovaný šéf tímu by sa podľa medializovaných informácií mal objaviť na verejnosti prvýkrát od zahájenia interného vyšetrovania – zdroje sa rozchádzajú v tom, čo vlastne urobil, ale podľa najčastejších verzií buďto sexuálne obťažoval kolegyňu, alebo zneužíval svoju moc na pracovisku. Uvidíme tam aj Helmuta Marka, ktorý sa len málokedy odmietne s novinármi baviť na akúkoľvek tému.

Na predstavení Red Bullu nebude chýbať ani Helmut Marko. Ten má vo vrecku novú trojročnú zmluvu a v nasledujúcich troch sezónach nemieni spomaliť svoje pracovné nasadenie. Dokonca aj on sa ocitol uprostred špekulácií, ktoré zahalili Red Bull v čase vyšetrovania Christiana Hornera.

Rodák z Grazu je obvykle veľmi prístupný novinárom, ale o šéfovi stajne sa odmieta baviť, čo len potvrdzuje, že situácia je skutočne vážna. „Na túto tému vám nemôžem nič povedať. Do skončenia vyšetrovania, alebo pokým nepoznáme jeho výsledok, nebudete odo mňa nič počuť. Proces naďalej prebieha. Dúfam, že turbulencie sa nám podarí rýchlo dostať pod kontrolu. Našťastie, naše auto je hotové a veľmi dobre pripravené,“ povedal Marko vo svojom pravidelnom rozhovore pre OE24.

Prestup Hamiltona je lepší než Netflix

Rozhovor sa tak musel venovať iným témam. Našťastie, nebolo ich vôbec málo. Okrem vyšetrovania Hornera tu stále máme prestup Lewisa Hamiltona do Ferrari. Ten bol pre všetkých, rovnako tak pre Marka, „obrovským prekvapením“.

„Je to športová senzácia, zvlášť to načasovanie. Jedného by zaujímalo, ako k tomu došlo. Ferrari v druhej polovici minulej sezóny predbehlo Mercedes a McLaren bol taktiež rýchlejší. Možno si Hamilton uvedomil niečo, o čom vonkajší svet ešte nevie,“ skonštatoval potmehúdsky poradca Red Bullu.

„Pre nás sa tým však nič nemení, možno okrem skutočnosti, že to oslabí Mercedes. Ešte sa len dozvieme, či to posilní Ferrari. Celkovo to má neuveriteľný vplyv na ceny akcií. Je skvelé, že sa niečo deje,“ povedal Marko.

Nezabudnime pritom, že Hamiltona čaká ešte celá jedna sezóna v Mercedese. „To je pravda. Za normálnych okolností v takejto situácii už viac myslíte na nový tím. Mercedes nemôže dovoliť Hamiltonovi podieľať sa na významných inováciách, pretože by ich prirodzene vzal so sebou. Je to skvelé pre šport, lepšie ako Netflix,“ uškrnul sa Marko.

Súvisiace články