logo F1online.sk

Pôsobenie vo Ferrari môže vašu hodnotu na trhu len zvýšiť, myslí si Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 2. 2024

Carlosa Sainza čaká rok plný vyjednávaní o svojej budúcnosti. Nemusí sa báť, že by si vo Formule 1 nenašiel miesto, ale v tejto chvíli nevie, čo ho čaká. Hovorí sa o záujme Audi a voľné je tiež miesto v Mercedese, ale aj keby nejaké rokovania prebehli, stále sú vo veľmi ranej fáze. Španielsky pretekár pritom svoj koniec vo Ferrari zvláda s veľkou gráciou a pred novinármi o ňom hovorí veľmi pekne.

Stať sa pilotom Ferrari je vždy niečo mimoriadne. Aj keby ste ten tím museli opustiť, do konca života si so sebou ponesiete pocit a status, že ste pretekali za červený tím. Okrem toho, Carlosovi Sainzovi sa podarilo s Ferrari dvakrát zvíťaziť. Stále má pred sebou jeden celý rok a dúfa, že svoje úspechy ešte rozšíri.

„Podľa mňa je to výsadné postavenie, keď ste súčasťou Ferrari. Mám pritom pred sebou ešte jeden celý rok a dokopy to budú štyri sezóny ako jazdec Ferrari,“ povedal novinárom pri príležitosti predstavenia nového monopostu SF-24 Carlos Sainz. „Myslím si, že keď ste raz jazdcom Ferrari, tak môžete prestúpiť do ktoréhokoľvek tímu vo Formule 1. Kariére akéhokoľvek jazdca na štartovom rošte môže pôsobenie vo Ferrari len prospieť.“

„Ak k tomu pridáte fakt, že som vyhral preteky s Ferrari, stál som na pole position, na pódiu, tak si myslím, že som pomohol tomuto tímu posunúť sa nahor a zlepšiť sa. Môj celkový pocit z týchto štyroch rokov je určite pozitívny. Už sa neviem dočkať, čo mi prinesie budúcnosť, pretože som si istý, že ma čakajú dobré veci,“ dodal Sainz.

Aj keď jeho najvyššou ambíciou je titul majstra sveta, ktorý sa mu nepodarilo (zatiaľ) naplniť, odíde Carlos podľa vlastných slov s množstvom nádherných spomienok. Je pritom ťažké vybrať tú najkrajšiu. „Mám veľmi, veľmi dobré spomienky na tento tím, ale začal by som prvým dňom, keď som jazdil s Ferrari vo Fiorane,“ spomína Sainz.

„Moje vôbec prvé kolo s Ferrari vo Fiorane je jedným z najemocionálnejších okamihov mojej kariéry. Potom moje prvé pódium s tímom, prvá pole position, prvé víťazstvo a potom, samozrejme, triumf v Singapure. Zažil som množstvo skvelých chvíľ s ľuďmi v tomto tíme a našiel si veľa dobrých priateľov. To všetko si so sebou ponesiem ďalej. Dúfam, že s rokom pred nami si vytvoríme nové skvelé spomienky,“ dodal Carlos.

Toho nahradí vo Ferrari sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton. Tento prestup vyvolal vo formulovej komunite obrovskú senzáciu. Nikto to nečakal a všetko prišlo ako blesk z jasného neba. Žiadne špekulácie, žiadne pytačky, jednoducho sa 1. februára spustila lavína, ktorú zakončil až večer Mercedes oficiálnym stanoviskom.

„Myslím si, že ako každého vo svete Formuly 1, aj mňa táto správa trochu prekvapila,“ povedal Sainz. „Asi každý bol svojím spôsobom prekvapený tým, čo sa stalo.“

„Pokiaľ ide o mňa osobne, tak si asi viete predstaviť, že všetky správy som dostal o niečo skôr ako všetci ostatní. Mal som pár týždňov na premýšľanie, pár týždňov na prípravu a tiež na prípravu pred predstavením nového auta a prvými pretekmi sezóny. Máte tak príležitosť všetko stráviť a vymyslieť, ako sa sústrediť na sezónu 2024,“ povedal rodák z Madridu.

Súvisiace články