logo F1online.sk

Sauber uviedol nové farby. Monopost C44 tiež prišiel s novou farebnou schémou

Sauber C44
© Kick Sauber C44 (Sauber Media Hub)
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Predstavenie monopostu, ktorý nás zaujímal možno najviac. Niežeby tím Sauber, respektíve Stake alebo Kick ako znejú jeho označenia, patril na rošte k najzaujímavejším. Vedeli sme však, že po odchode Alfy Romeo príde k uvedeniu novej farebnej schémy. To sa skutočne aj stalo.

Podobne ako niekdajšie AlphaTauri, aj Sauber zavaril fanúšikom a komentátorom novým názvom. Ten oficiálne znie Stake F1 Team Kick Sauber a meno šasi ponesie označenie Kick Sauber. Ako si s tým poradia fanúšikovia, novinári a komentátori, zostáva záhadou.

V každom prípade platí, že v nasledujúcich dvoch rokoch budeme vídať tím pod týmto označením, až v roku 2026 definitívne príde k jeho prechodu pod hlavičku nemeckej automobilky.

Na predstavení v Londýne ukázal tím nové kombinézy a nové tímové oblečenie. V pozícii de facto šéfa bude naďalej pôsobiť Alessandro Alunni Bravi, ktorý oficiálne pôsobí vo funkcii zástupcu tímu.

Technický riaditeľ James Key následne auto predstavil, čo znamená, že v Londýne videla verejnosť skutočný monopost. Anglický inžinier však rýchlo zdôraznil, že v Bahrajne uvidíme iné auto, pretože “vývoj prebieha veľmi rýchlo”. Stake teda neukázal svetu len lakovanie, ale skutočné auto, ktoré sa podľa technického riaditeľa ešte veľmi zmení.