logo F1online.sk

Horner vraj posielal kolegyni nevhodné fotografie. Odporúčajú mu dobrovoľný odchod?

Christian Horner a Geri Halliwellová
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Z Christiana Hornera sa nám vykľul poriadny „kvietok“. V pondelok prenikli na verejnosť správy, že najdlhšie slúžiaci šéf vo Formule 1 sa mal dopustiť nevhodného správania. Red Bull správy potvrdil stanoviskom, v ktorom ubezpečil, že prebieha interné vyšetrovanie. V nasledujúcich hodinách prišli nemecké médiá s ďalšími správami, ktoré naznačujú Hornerov odchod z pozície šéfa tímu.

Od počiatku nebolo jasné, čoho sa to Horner vlastne dopustil. Niektoré nemecké médiá uviedli, že sa mal nevhodne správať k jednému zo svojich kolegov (nie nevyhnutne mužského pohlavia) na lyžiarskych pretekoch v Kitzbuheli, ale to Red Bull nepotvrdil, ani nevyvrátil.

„Po tom, čo sa spoločnosť dozvedela o istých nedávnych obvineniach, spustila nezávislé vyšetrovanie. Proces už prebieha a záležitosťou sa zaoberá externý špecializovaný advokát. Spoločnosť sa tým veľmi vážne zaoberá a vyšetrovanie bude ukončené tak skoro, ako to bude prakticky možné. V tejto chvíli by nebolo vhodné vec ďalej komentovať,“ znie oficiálne stanovisko Red Bullu.

Médiám bol následne uvoľnený priestor, aby zaktivizovali svoje zdroje a dva nemecké sa vskutku činili. Motoristický portál Motorsport-Total.com a bulvárny Bild prišli s ďalšími mimoriadne zaujímavými novinkami, ktoré v tomto okamihu nikto nepotvrdil, ani nevyvrátil.

„Proti Angličanovi bolo spustené interné vyšetrovanie, pretože Horner údajne poslal nevhodné fotografie svojej kolegyni,“ uviedol nemecký Bild. Ak sa to potvrdí, tak nadšení nebudú nielen v Red Bulle, ale zvlášť v domácnosti Hornerovcov, keďže Christian je od roku 2015 ženatý s Geri Halliwellovou, ktorá sa preslávila hlavne ako členka skupiny Spice Girls.

Zdá sa však, že aj jej manžel je poriadne „spicy“ (v prekl.: štipľavý) a aktuálne sa vraj poriadne obracia, aby záležitosť vysvetlil svojim šéfom, Oliverovi Mintzlaffovi a Markovi Mateschitzovi, ktorí sú vraj do vyšetrovania osobne zapojení. „Jedna vec je istá, ak sa to potvrdí, Horner bude bez práce,“ vyhlásil Bild.

Príde Horner o prácu?

Nuž, spomíname si, ako si Red Bull „poradil“ s Jürim Vipsom za jeho rasistické vyjadrenia. Ak Hornerovi prejde sexuálne obťažovanie, bola by to poriadna facka pre všetky interné smernice pretekárskeho tímu, ktorého povinnosťou je podporovať diverzitu a rovnakú príležitosť pre všetky pohlavia.

Pridal sa aj portál Motorsport-Total.com, kde vraj vedia, čo sa v skutočnosti stalo, ale nezverejnia to. „Podľa našich informácií sa obvinenia z údajného nevhodného správania objavili prvýkrát koncom minulého týždňa. Podrobnosti sú našej redakcii známe, ale v záujme ochrany súkromia všetkých zúčastnených strán ich nebudeme zverejňovať,“ uviedol Motorsport-Total.com.

„Medzitým vraj v Red Bulle existuje spis s usvedčujúcimi materiálmi, v ktorom sú zhrnuté obvinenia. Tie sa teraz v spoločnosti Red Bull interne vyšetrujú a o ďalších krokoch a možných dôsledkoch sa diskutuje na najvyššej úrovni vedenia. Na Hornera sa vzťahuje prezumpcia neviny. Ako to však vo Formule 1 býva, v zákulisí sa šepká a útržky správ prenikajú na verejnosť,“ pokračujú Nemci.

„Horner vraj dostal priateľské odporúčanie, aby dobrovoľne odstúpil z funkcie šéfa tímu. V prvej reakcii to však pravdepodobne odmietol,“ uviedol Motorsport-Total.com. Medzitým sa vraj v pondelok uskutočnilo pravidelné zasadnutie Komisie F1, na ktoré sa ako zástupca Red Bullu dostavil aj Horner a práve tam vraj odmietol akékoľvek obvinenia.

Red Bull sa medzitým snaží mlčať a okrem oficiálneho stanoviska neprezradil nič. Zmĺkol dokonca aj Helmut Marko, ktorý si väčšinou veľmi rád pohovorí s novinármi. V tomto prípade mal pre Motorsport-Total.com stroho skonštatovať: „Nič vám o tom nepoviem.“

Súvisiace články