logo F1online.sk

Ecclestone sa pustil do Hamiltona s Russellom. Vraj môžu za to, že Mercedes ani raz nevyhral

George Russell a Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár20. 1. 2024

Mercedes skončil v uplynulom ročníku v šampionáte na solídnom druhom mieste, no napriek tomu nemôže byť v Brackley o spokojnosti ani reč. Manko pilotov „strieborných šípov“ na dominantný Red Bull bolo doslova a dopísmena priepastné a zatiaľ čo rakúsky celok sa z víťazstva tešil takmer na každom jednom okruhu, nemecký tím nezvíťazil ani raz. Čo je toho príčinou? Podľa Bernieho Ecclestonea nesú za tento neúspech zodpovednosť jazdci, ktorí vraj zaostali za očakávaniami.

Hoci už Bernie Ecclestone súčasťou kolotoča Formuly 1 nejaký ten piatok nie je, raz za čas sa nám pripomenie rozhovorom, v ktorom spravidla poriadne perlí. Deväťdesiattriročný Brit nesklamal ani tentokrát.

Niekdajší šéf  Formuly 1 totiž pre média utrúsil, že za nevydarený rok 2023 v podaní Mercedesu nesú zodpovednosť Lewis Hamilton s Georgeom Russellom, ktorí vraj v uplynulej sezóne jazdili pod svoje možnosti.

„Hamilton tak trochu zlyhal a za vlastnými očakávaniami zaostal aj Russell,“ uviedol Ecclestone. „Za Red Bullom zaostali o triedu, niečo také nemali dopustiť,“ povedal Bernie.

Ecclestone je presvedčený o tom, že taký Max Verstappen by si vo farbách Mercedesu počínal o poznanie lepšie a z víťazstva v šampionáte by sa tešil tak či tak – a to nielen v Mercedese, ale aj vo Ferrari, McLarene a de facto v každom ako tak konkurencieschopnom monoposte.

„Christian Horner odviedol skvelú prácu. Max je momentálne meradlom v každej jednej oblasti. Mohli by ste ho posadiť do McLarenu, Ferrari či Mercedesu a pravdepodobne by aj tak vyhral.“

Väčší dojem než Verstappena na Ecclestonea urobil v roku 2023 už iba jeden pretekár – Oscar Piastri. „Najviac na mňa zapôsobil mladý 22-ročný Austrálčan Oscar Piastri. Jedného dňa sa určite stane šampiónom,“ dodal anglický biznismen.