logo F1online.sk

Turrini má jasno: Ferrari každú chvíľu potvrdí zotrvanie Leclerca so Sainzom

Carlos Sainz a Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2023

Očakávané novinky prídu z Ferrari už čoskoro, avizuje renomovaný insider z Maranella Leo Turrini. V posledných mesiacoch si verejnosť nekládla otázku či, ale skôr kedy dôjde k definitívnemu potvrdeniu jazdeckej zostavy Ferrari po roku 2024. Frédéric Vasseur sa podľa všetkého nechystá na svojich pilotov vyvíjať dodatočný tlak a jazdeckú zostavu na rok 2025 a nasledujúce chce mať vyriešenú čo najskôr.

Charles Leclerc aj Carlos Sainz vstúpia v sezóne 2024 do posledného roku svojich kontraktov. Možno si ešte spomeniete, ako monacký pretekár v roku 2019 podpísal bezprecedentnú päťročnú zmluvu s Ferrari. Niečo také by starý Enzo rozhodne neurobil, ale Mattia Binotto do svojho klenotu vložil ohromnú dôveru. Presne tento kontrakt sa teraz chýli ku koncu. Čas letí, všakže?

V roku 2021 prišiel do Maranella Carlos Sainz. Španielsky pretekár nahradil Sebastiana Vettela a podpísal dvojročnú zmluvu, ktorú v roku 2022 predĺžil o ďalšie dva roky. Obaja by tak mohli byť pre sezónu 2025 voľnými hráčmi a za posledný rok sa už objavilo pár špekulácií o ich ďalšom osude. Leclerc bol spájaný s Mercedesom či Aston Martinom, Sainz zas s Audi. Z rôznych dôvodov sa však zdá najpravdepodobnejšie ich zotrvanie vo Ferrari.

Aj keď by mohol boss stajne Frédéric Vasseur počkať, preskúmať situáciu na trhu a možno aj trochu zatlačiť na svojich pilotov, podľa renomovaného talianskeho žurnalistu Lea Turriniho nemá žiadny záujem urobiť niečo také. Ferrari sa chce sústrediť na vývoj monopostu a jazdci sú najmenším problémom stajne z Maranella. S výkonmi Leclerca a Sainza panuje spokojnosť a vraj už čoskoro sa to potvrdí aj na papieri.

„Tlačové stanovisko príde čoskoro: Carletto a Carlitos (ako ich v Taliansku familiárne označujú, pozn. red.) zostanú vo Ferrari aj po roku 2024. Leclerc a Sainz sa pokúsia vybojovať titul odetí v červenom,“ informuje renomovaný taliansky žurnalista Leo Turrini. Verný svojej stručnosti a priamočiarosti na túto tému viac nedodal, ale to v podstate ani nemusí. Veterán sveta motoršportu nás v podstate informoval, aby sme sa pripravili na tlačové stanovisko možno ešte pred Vianocami.

Súvisiace články