logo F1online.sk

Pokiaľ sa Ricciardo vráti do formy, bude povýšený do Red Bullu, myslí si Buxton

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár22. 11. 2023

Sergio Pérez strávi v Red Bulle ešte jeden rok, po ktorom si takmer s istotou zbalí kufre. Kto ho nahradí, je nateraz otázne. Najväčším favoritom na zisk sedačky v Red Bulle je však podľa väčšiny odborníkov, vrátane Willa Buxtona, Daniel Ricciardo. Brit sa nazdáva, že Austrálčanovi postačí na to, aby bol povýšený, predviesť iba málo – konkrétne sa vrátiť do ako-takej formy.

Pod Sergiom Pérezom sa už mesiace trasie stolička a čím ďalej tým častejšie sa hovorí o jeho nahradení. Vedenie Red Bullu ale trvá na tom, že kontrakt s Mexičanom naplní a pred skončením nadchádzajúcej sezóny si ho vo svojich dŕžavách ponechá. Následne zotrvanie v tíme mu však negarantuje, a to podľa Willa Buxtona preto, že presne vie, koho na jeho miesto dosadí – Daniela Ricciarda.

Buxton sa totiž nazdáva, že Red Bull poskytol Danielovi Ricciardovi miesto v AlphaTauri iba preto, aby na Sergia Péreza vyvíjal tlak a v konečnom dôsledku ho nahradil. „Pokiaľ bude Daniel (Ricciardo) sedieť v AlphaTauri, pozícia Sergia Péreza bude ohorozená,“ uviedol Buxton v podcaste The Fast and The Curious.

„A to z toho dôvodu, že jediný dôvod, pre ktorý je Daniel v AlphaTauri, je vyvíjať na neho tlak. Myslím si, že Red Bull zároveň prišiel na to, že jediný jazdec, ktorý môže nahradiť Daniela, je Daniel. Ak by sa Daniel vrátil do svojej starej formy, potom ho posadia do auta vedľa Maxa, pretože to bola najlepšia jazdecká zostava, akú kedy mali. Navyše, Daniel s Maxom naozaj dobre vychádzal a Max k Danielovi vzhliadal a rešpektoval ho.“

Buxton si je však vedomý toho, že po rokoch odlúčenia by spolupráca Verstappena s Ricciardom vyzerala úplne odlišne. Inými slovami povedané, jazdci by si viac vyrovnanými partnermi neboli a Austrálčan by sa musel uspokojiť s pozíciou tímovej dvojky.

„Nemyslím si, že by ich spolupráca bola rovnaká (ako predtým), pretože Max sa prepracoval na úroveň, ktorá presahuje takmer každého jazdca a vlastne celú Formulu 1,“ uzavrel Buxton.

Súvisiace články