logo F1online.sk

Ani Verstappen nie je z kameňa. Na jeho jazde som videl ten hnev, prezradil Jos

Jos Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Mária Trenkler Stošeková
Mária Trenkler Stošeková20. 11. 2023

Max Verstappen bojuje až do posledných pretekov a do posledného kola sezóny bez ohľadu na to, či má titul dávno vo vrecku alebo nie. Jos Verstappen si to všimol počas nedele v Las Vegas a na jazdeckom štýle jeho syna, na ktorom vraj bolo badať hnev trojnásobného šampióna z päťsekundovej penalizácie.

Mladík v službách červených býkov si trest vyslúžil za to, že v prvej zákrute vytlačil z trate Charlesa Leclerca. Najskôr ho odmietal, no potom sa s ním musel zmieriť. Toto zmierenie sa však nerodilo ľahko.

“Videl som, že s penalizáciou nie je veľmi spokojný. Na jeho jazdeckom štýle som si všímal, že je trochu nahnevaný,” prezradil Jos Verstappen, ktorý svojho syna veľmi dobre pozná, veď ho už od útleho detstva učil, ako zvládať aj podobné situácie.

Na tomto príklade vidíme, že nikto nie je z kameňa. Aj rekordmana tejto sezóny, ktorý už nečelí prakticky žiadnemu tlaku, môže rozhodiť verdikt komisárov. Hnev však bol oprávnený. Tento trest sa mohol výrazne podpísať pod stratou víťazstva, keby do pretekov nezasiahol výjazd bezpečnostného vozidla.

Paradoxne mu pomohlo, že na trati nechal rozlámanú koncovú lištu svojho predného krídla. Zvyšok pretekov odjazdil bez nej, ale už pred Leclercom. “Kúsok sa mu odlomil, ale auto nebolo poškodené. Vďakabohu, že Maxovo predné krídlo nebolo nutné vymeniť.”

“Na tvrdej sade bol spokojný. Po drobení stredných pneumatík v prvom stinte to skutočne dobre manažoval,” chválil svojho syna Verstappen. Následne vysvetlil, prečo Max zastavil okamžite po Leclercovom úspešnom manévri. “Drobenie pneumatík znamená, že nemôžete tak dobre zatáčať a navyše vám dlhšie trvá, kým môžete naplno zošliapnuť plynový pedál. Preto ho zavolali na zastávku. Nakoniec mal však skvelé preteky v Las Vegas.”

Holanďan sa po skončení programu vybral osláviť víťazstvo do klubu v spoločnosti dídžeja Martina Garrixa a Landa Norrisa. Bola to zaslúžená odmena po vydarenom dni. “Boli to vzrušujúce preteky. Vďaka dlhým rovinkám sme videli veľa predbiehania. Sledovať tieto preteky bola zábava,” zhodnotil Jos Verstappen.

Súvisiace články