logo F1online.sk

Interný vtip v Red Bulle: Prečo Verstappen vo vysielačke spieval Toma Jonesa?

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 11. 2023

Popreteková vysielačka Maxa Verstappena mala tentoraz aj nečakanú umeleckú vsuvku. Zatiaľ čo sa Holanďan presúval do priestorov parc fermé, tím do éteru pustil pieseň Green Green Grass of Home od Toma Jonesa, čo trojnásobného majstra sveta prinútilo si aj trochu zanôtiť. Christian Horner prezradil, čo sa skrývalo za týmto interným vtipom.

Max Verstappen v nedeľu prekonal historický rekord Alberta Ascariho. Už dnes má garantované, že ovládne aspoň 77,27 percenta pretekov aktuálnej sezóny, zatiaľ čo Ascarimu sa to podarilo len v 75 percentách. Prekonanie bradatého rekordu si zaslúži aj oslavu hodnú takej histórie. Albert Ascari síce svoj najúspešnejší ročník zaznamenal v sezóne 1952, ale pieseň Toma Jonesa z roku 1966 je určite viac ako adekvátna.

Keď Max Verstappen začul povedomú skladbu a Horner ho vyzval k spevu, najskôr všetkých upozornil, že nie je dobrý spevák, ale následne si pár veršov zanôtil. Pretekový inžinier Gianpiero Lambiase jeho výkon ohodnotil poznámkou, aby radšej nepodával výpoveď vo svojej práci; vydávať sa na spevácku dráhu by sa mu určite nevyplatilo.

Christian Horner prezradil, prečo sa Red Bull rozhodol pre tento retro hit. “O Maxovi sme sa dnes naučili aj niečo nové! Keď sa po pretekoch na motokárach vracali domov, jeho otec zvykol do nemoty púšťať nahrávky od Toma Jonesa. Tak sa mi podarilo pustiť Green Green Grass of Home. To bolo vaše rádio Red Bull a on do toho spieval.”

Toto však nebola prvá skladba, ktorú Hornerovi vypľul vyhľadávač pri zadaní hesla “Tom Jones”. Jej výber bol oveľa dôkladnejší a v konečnom dôsledku pre šéfa tímu aj prekvapivejší. Vraj totiž ide o Verstappenovu najobľúbenejšiu pieseň vôbec.

“Nemal som ani poňatia, prečo by si 26-ročný chlapec vybral Green Green Grass. Pomyslel som si, že to je asi najmenej pravdepodobná možnosť, aká môže byť. Ale Jos mi to prezradil v Katare,” vysvetľoval Horner. “Spýtal som sa ho: Aká je jeho najobľúbenejšia pieseň?”

Šéf stajne bol odhodlaný mladíka potešiť aj si z neho vystreliť. “A potom som chcel zájsť za Paulom (Smithom, komunikačným riaditeľom Red Bullu, pozn. red.), či by ju vedel pustiť, po čom zostal ako obarený. A tak pustil Green Green Grass od Toma Jonesa.”

“Ja som uvažoval, že by totálne mohol byť do nejakého posraného Eda Sheerana alebo do niekoho, kto by viac zodpovedal jeho veku — samozrejme, až po Spice Girls!” rozosmial sa 49-ročný Angličan, ktorý sa pred ôsmimi rokmi oženil so “spicekou” Geri Halliwellovou. “Ale Tom Jones? Dofrasa, Tom Jones!”

Ted Kravitz po skončení pretekov prezradil, že táto skladba je najobľúbenejšou piesňou nielen Maxa, ale aj Josa Verstappena, ktorí spoločne veľmi často jazdili na motokárové preteky do Talianska. Krajina na Apeninskom polostrove je známa kvalitnými motokárovými šampionátmi — aj preto sa sem sťahujú Räikkönenovci —, no cesta z Holandska a späť do Holandska býva poriadne dlhá. Nečudo, že mladému Verstappenovi tento interpret tak prirástol k srdcu.

Podľa reportéra Sky Sports sa Jonesova pieseň Green Green Grass of Home nepúšťala prvýkrát. Jos Verstappen vraj už v Katare trval na tom, aby si ju zaspievali v rámci majstrovských osláv.

Súvisiace články